11 Şubat 2010 Perşembe

Çerkez Tavuğu


Sabahtan beri canım çerkez tavuğu çekiyordu. Hazır tam tavuğu haşlamışken yapayım istedim.
Sonuç harika oldu :)

Malzemeler ;

1 kase tavuk göğsü (didiklenmiş)
2 dilim kepekli ekmek (ıslatılmış)
1/2 kase ceviz (çekilmiş)
1 yk Sızma Zeytinyağı
Pulbiber, Nane, Tuz, Karabiber
Tavuk Suyu

Hazırlanışı ;

Cevizi  robotta çekilir, ıslatılmış ekmek ve bir miktar tavuk suyunuda ekleyip robottan çekmeye devam ederiz. İçine tuz karabiber ekleyip didiklenmiş tavukların üzerine döküp karıştırırız. Üzerine zeytinyağı, pulbiber ve naneyi de ekleyip maydanoz ile süsleriz.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...

10 Şubat 2010 Çarşamba

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye


Afiyet Olsun..

Sarma


Geçen hafta Bahçeşehir PazarTürk'ten aldığım, Tokat yaprağını gece 22:00 civarında sarmaya başladım. Eşim 00:00 da işten gelicekti, onun gelmesine hazır olması lazımdı koydum kafama:)
İstediğim gibi de oldu. Eve girer girmez ocağın altını kapattım :)

Malzemeler ;

2,5 sb Reis Pirinç
1 orta boy Soğan
2 tk Tat Salça
1 tk nane
1çk tuz
1 tutam karabiber
1/3 çnKırlangıç Ayçiçek Yağı

1/2 limon
1,5-2lt sıcak su
1/2 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1/2 çb Kırlangıç Mısır Yağı

Hazırlanışı ;

Pirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir.
Soğan rendelenir,  pirinç, soğan ve diğer malzemeler derin bir kap içerisine alınır ve karıştırılır.
15 dakika sıcak suda bekletilen yapraklar sıkılır. İç harcımız yapraklara konur ve sarılır.
Sarılan yapraklar tencereye 1 sıra düz bir sıra ters olarak dizilir.
Biraz tuz, biraz şeker serpilir. 3 dilim limon dizilir. geri kalan limon sarmaların üzerine sıkılır.
Ayçiçek, mısır yağı ve 1,5-2 lt sıcak su eklenir. Orta derece ateşte dolmalar pişene kadar pişirilir.
Yoğurt eşliğinde servis yapılır.



Afiyet Olsun..

Gözleme


Peynirli, Maydanozlu  gözleme sabah kahvaltılarımızda vazgeçilmezimiz olmuştur. Annem sağolsun gelirken 5 paket yufka getirdi bana, Değerlendirmeden olmaz dimi ama :) 4 paketi buzluğa attım, sizinde fazla yufkanız varsa atın buzluğa çıkarıp çözüldükten sonra eski haline dönüyor. Donmuş yufkayı kırmamaya özen gösterin.
peynir ve maydanozu karıştırdım, açmış olduğum yufkanın ortasına kare olacak şekilde yaydım ve dört bir tarafından katladım. az sıvı yağda arkalı önlü pişirdim. Basit ve pratik..



Afiyet Olsun...



8 Şubat 2010 Pazartesi

Vegetable Fingers & Pilav Eşliğinde


Hayatımızın heryerinde pratik olmayı severiz. Mutfakta, temizlikte veya yolculuk yaparken. Zamanımızı değerlendiririz, boşa akıp giden hiçbir zamanımız yoktur çünkü.
Yine kısıtlı zamanım olduğu bir akşam, yemekte İglo Vegatable Fingers 'i buzluktan çıkartıp yapmaya başladım. Hem lezzetli hem de Pratik ımmmm enfes bir tadı var.. Bıçak ile kestiğinizde karşınıza çıkan renk çümbüşü midenizden önce gözünüzü doyuruyor..

Az yağda dört bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin, ister patates, ister pilav, ister salata, ister ister ister...
daha bir çok şeyin yanında servis yapabilirsiniz.


İglo Dışı Kıtır, İçi Sebze Vegatable Fingers

İglo Ziyaret Etmeyi Unutmayın...