Malzemeler ;
1 paket Burgu Makarna
1 adet Ton Balığı
2 adet Havuç
1/3 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz, Kekik
Hazırlanışı ;
* Makarnalar 2 lt kaynamış, tuz ve az zeytinyağı eklenmiş suda haşlanır.
* Haşlanan makarna süzülür ve tencere tekrar ocağa konur. İçi kuruyan tencereye ayçiçek yağı , yağ ısındıktan sonra havuç rendesi de eklenir ve karıştırılır.
* Üzerine süzülen makarnalar eklenir karıştırmaya devam edilir.
* Servis tabağına alınır ve ton balığı da eklenir karıştırılır.
* Üzeri kekik ile süslenir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
kocişin en sevdiği makarnalardan ton balıklı makarna :) ama bazen yağınıda koyuyo ben yiyemiyorum :)
YanıtlaSilpatates salatasına çok yakıştırıyorum
evet lezzetli oluyo, yağını koymadım ve koymayı da düşünmem bu şekilde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum
YanıtlaSilevet patates salatasında da güzel olabilir