6 Ağustos 2010 Cuma

Soslu Biftek Jülyen


Yapımı kolay, akşam yemek sofranızı süsleyecek harika bir yemek.

Malzemeler ;

500gr Dana Biftek
2 adet Sivri Biber
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Tereyağı
2-3 yemek kaşığı Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
2 yk Tat Domates Salçası
Tuz, Pulbiber, Kekik

Hazırlanışı ;

* Biftekler jülyen şeklinde doğranır ve yıkanır ( eti mutlaka yıkarım, üzerinde herşey olabilir)
* Hararetli ateşte, tencerede suyu çekene kadar kavrulur ve tereyağı eklenir karıştırılır.
* Diğer yandan Salça, sıcak su ve baharatlı sosumuz hazırlanır, kavrulmuş etlerin üzerine dökülür, tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
* Sosunu iyice çeken etleri kontrol etmeyi unutmadan, başka bir tavada kalın doğranmış biberler ve domatesler sotelenir ve soslu biftek jülyenin içine katılır.
* Biftek Jülyen'i servis tabağına alıp kekik ile süsleyip servis edebilirsiniz.
* AFİYET OLSUN...

5 Ağustos 2010 Perşembe

Ev Yapımı Taze Vişne Suyu


Eşim hamileliğimden dolayı üzerime çok düşüyor, sağlıklı beslenmem için beni benden daha çok düşünüyor. Uzun zamandır hazır meyve suyu ve gazlı içecek içmiyorum, hamilelikte sakıncalı olduğunu okumuştum bu da gözümü korkuttu tabi ki. Bebeğim benim için herşeyden önemli. Eşim dün pazardan vişne almış eve gelir gelmez hemen ocağa koydum  ve bugün de içmeye başladım. Hem doğal, hem hazır meyve suyundan daha lezzetli hem de bebeğim için faydalı. Bundan sonra ev yapımı meyve sularından şaşmayacağım. Sizin de yapmanız için kolay bir tarif ekledim umarım beğenirsiniz..

Malzemeler ;

* 1 Kg Vişne
* 1,5 Lt Su
1,5 Sb Toz Şeker (İsteğe göre arttırılabilir)
1/2 Limonun Suyu

Hazırlanışı ;

* Vişneler yıkanır ve sapları ayıklanır.
* Tencereye sırasıyla, vişne, şeker ve su eklenir.
* Orta derece ateşte, kaynayana kadar pişirilir daha sonra limonun suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
(Limon suyu vişne suyunun daha da kırmızı olması için konulur, isteğe göre konulmayabilir)
* Vişneler çatladıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sorna buzdolabına konulur ve soğuk soğuk servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...

29 Temmuz 2010 Perşembe

Bisküvili Keşkül


Malzemeler ;

1 paket Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı Süt
1 Avuç Damla Çikolata
10 Adet Petibör Bisküvi

Hazırlanışı ;

* Petibör bisküviler elle ya da rondo yardımı ile parçalanır, kaselere paylaştırılır.
* Dr. Oetker Keşkül üzerindeki tarife göre hazırlanır ve parçalanmış bisküvilerin üzerine dökülür.
*Soğuyan keşkülleri, parça bisküvi ve damla çikolata ile süslenir, soğuk servis yapılır.
* AFİYET OLSUN....

Tavuk Kanat Kızartması


Malzemeler ;

1/2 Kg Tavuk Kanat
Pul Biber
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;

* Kanatlar güzelce yıkanır ve teflon tencereye dizilir.
* Kısık ateşte kanatlar kızarana kadar kendi yağı ile pişirilir.
* Üzerine baharatlar serpilir ve servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Biber Kızartması (Annemin Biberi) & Zeytinyağlı Taze Fasulye & Turşu


Malzemeler ;

Sivri Biber
1 orta boy patates
2 adet domates
Kırlangıç Ayçiçek Yağı
Tuz

Hazırlanışı ;

* Sivri biber ortadan ikiye daha sonrada biberin oyutuna göre yatay olacak şekilde kesilir.
* Ayçiçek yağında kavrulur ve üzerine küp küp kesilmiş patatesler eklenir.
* Küp küp doğranmış domates ve tuz patateslerin üzerşne eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır.
* Domatesler suyunu iyice saldıktan sonra servis yapılır.
*AFİYET OLSUN...



Fasulye tarifi için alttaki yazıya tıklayınız..


Turşu demek bile ağzımın suyunun akmasına neden oluyor, geçen gün marketten aldım gelir gelmez konservenin yarısını bitirmiştim. Aman allahım bu ne iştah nasıl bir istek anlamadım. :))