10 Mart 2010 Çarşamba

'' Utanç Duvarı ''


İzinsiz ya da kaynak göstermeden yazınızı kullandığını düşündüğünüz blog yazarlarını şikayet etmek ve hakkınızda yapılan şikayete cevap vermek için aşağıdaki e-posta adresine yazabilirsiniz. Moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

utancduvari@gmail.com

http://utancduvari.blogspot.com/
Utanç Duvarı sitesi Türk blog camiasında gerçekleşen izinsiz içerik kopyalama ve kaynaksız alıntı yapmanın önüne geçmeyi hedefleyen bir oluşumdur.

Bu sitede, içeriğinizi izinsiz aldığını düşündüğünüz blog yazarlarının alıntı yazıları ve sizin yazmış olduğunuz orjinali link verilerek ekran görüntüsü olarak yayınlanacaktır.

Internet ortamında bir yazının orjinalliğini kanıtlamak güç olduğundan bu site kimseyi suçlama amacı taşımaz. 

Sitenin temel amaçları :

- bilinçli olarak yapılan fikir hırsızlığının önüne geçmek,
moderatör onayından sonra yayına alınacaktır.

- bilinçsizce başkalarına ait siteler, forumlar ya da kendilerine gelen e-postalar aracılığıyla ulaşan yazıları alıntı yapmadan bloglarında kullanan insanları uyarmaktır.

Eğer siz de kendinize ait içeriğin izinsiz olarak kopyalandığını düşünüyorsanız; bize orjinal yazının internet adresiyle izinsiz olarak kopyaladığını düşündüğünüz kişiye ait yazının internet adresini gönderip,

 izinsiz kopyalanan içeriğin ve sizin orjinal içeriğinizin ekran görüntüsünü kaydederek
e-mailinize ekleyip ve şikayetinizle ilgili kısaca bir açıklama yazarak utancduvari@gmail.com
adresine gönderebilirsiniz.

Şikayetiniz

Burada bulunan içerikler haklarını arayan blog yazarlarının şikayetleri olarak kabul edilmektedir ve kanunlar nezdinde herhangi bir resmi suçlama niteliği taşımamaktadır.

 Şikayette bulunan blog sahipleri gibi şikayete maruz kalan blog sahipleri de bizimle e-posta yoluyla iletişime geçerek şikayet yazısının alt kısmına kendi cevaplarının eklenmesini sağlayabilirler.

Ayrıca konuyla ilgili görüşlerini belirtmek için herkes yorum da bulunabilir.

Bol Baharatlı Sandviç


Uzun bir aradan sonra, Salı günü yeni işime başlamış bulunmaktayım.

Eve geldiğimde yorgunluktan elimi hiç bir şeye süremiyorum.

Televizyonun karşısına geçip biraz izlemek, internette maillerime ve bloğuma bakmak sonra da direk mışıl mışıl uyumak istiyorum.

Akşam yemeğim yoktu, beni uğraştırmasın da ne olursa olsun dedim. Eve gelmeden önce fırına uğradım ve fırından taze çıkmış ekmeğimi aldım (ekmek pişerken fırında bekledim ).

Hemen yumurtamı haşladım. Ekmeğimin içerisine yarım domates dilimledim. yumurtayı dilimledim domatesin üzerine dizdim.

Onun üzerine 1 dilim peynir ve bir kaç tane ayıklanmış zeytin. Üzerine de baharat olarak pul biber karabiber ve tuz. (bol bol ekledim). En son üzerine de 1 tk kadar sızma zeytinyağı...

Tadına doyamadığım lezzet budur işte.. Deymeyin keyfime :))

8 Mart 2010 Pazartesi

Şifa Niyetine ''IHLAMUR ÇAYI''


Gribimmm...

Vücudum resmen dökülüyor, ev darmadağın beni bekliyor.

İki kişinin ne dağınıklığı olur demeyin vallahi oluyor :)

Bu günlerde gribimin geçmesi için ıhlamura dadandım.

Ihlamur, bal ve limon ile bütünleştiğinde vazgeçilmez bir tadı ve kokusu olur.

Yayılır evin içine o güzel kokusu. İnsanın içine çektikçe çekesi gelir.

Siz de ıhlamur içmeyi ihmal etmeyin. Çok Şifalı bir bitki..

Afiyet Olsun.. ;)

Sucuklu Yumurta


Kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir sucuklu yumurta. İtiraf etmeliyim ki uzun zamandır yapmıyordum.

Tadını özlemişim..

Eşim çok güzel yapar sucuklu yumurtayı, tabi ben de hakkını veririm kocamın yaptığı mamaların :))

Sucuklu Yumurta için 3-4 yk ayçiçek yağı 8 dilim sucuk 3 adet yumurta kullandım.

Bazı tanıdığım kişiler tereyağı kullanarak yapıyorlar omlet ve çeşitlerini..

 Ben hafif olması taraftarıyım.

Yumurta ne kadar lezzetli olsa da bazen ağır gelebiliyor.

Kahvaltılarınız da bol sucuklu yumurtalı menülerin olması dileğiyle :))

Afiyet Olsun... 

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

1 kase Kavurulmuş Kuşbaşı Et
2 yk Yonca Domates Salça
4 yk Kırlangıç Ayçiçek Yağı
 1 adet Penguen Konserve Bezelye
Tuz
2 orta boy patates

Hazırlanışı ;

Etleri kurban bayramında kavurup buzluğa atmıştım. Öğle vakti eti buzluktan çıkardım.
Patatesleri küp küp doğrasım ve ayçiçek yağında kavurdum. Eti ayrı bir tava da kavurup patatesin içerisine ekledim. Salçasını da ekledikten sonra biraz kavurdum. biraz su kattım ve kaynamaya bıraktım. Diğer yandan konserve bezelyeyi yıkadım ve tencerenin içerisine ekledim. Tuzunu ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bıraktım.



Afiyet Olsun...