1 Haziran 2009 Pazartesi

TRUFFS




Malzemeler:

100 gr bitter çikolata,

100 gr sütlü çikolata, (isterseniz değişik alternatifler deneyebilirsiniz, mesela kahveli çikolata vb.)

3 paket vanilya

200 ml süt kreması (bir küçük kutu)

2 çorba kaşığı pudra şekeri

100 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin

bu ölçülerden yaklaşık 38-40 adet truf çıkıyor.

Hazırlanışı;

Süt kremasını, vanilyayı ve pudra şekerini beraber kaynatalım. Kaynadıktan sonra içerisine çikolatalarımızı kıyarak ilave edelim ve tahta bir kaşıkla karıştırarak eritelim. Hazırladığımız karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
İki saat sonra buzdolabından karışımımızı çıkartalım ve oda sıcaklığında beklemiş margarinimizi ilave edelim. Mikser ile çırpalım. Buraya kadar temel truf tarifini yerine getirmiş oluyoruz. Ben bu aşamada içerisine marketten aldığım toz haline getirilmiş fındıktan yarım paket ilave ettim ve mikser ile biraz daha çırptım. Elimize iki adet tatlı kaşığı alalım. Hazırladığımız karışımdan yuvarlak toplar şeklinde alıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim. Ve bu hazırladığımız çikolataları buzdolabında 1 saat bekletelim.
Bir saat sonra buzdolabından hazırladığımız çikolataları çıkartalım. Ben bir tabağa kakao,bir tabağa hindistan cevizi koydum. Siz türk kahvesi, parça çikolata , esmer şeker vb. aklınıza gelebilecek birçok malzemeyi dışını kaplamak içim kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız bir toptan elinize alıp dikkatlice tam düzgün bir şekil verelim.Ve bunu kakaolu tabak içerisinde iyice gezdirelim. Her tarafının kakaoya bulanması gerekiyor. elimizle çok fazla ellememeye dikkat edelim. Biten trufu küçük truf kağıdının içerisibe dikkatlice yerleştirelim. Tüm çikolatalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Ben yarısını kakaolu yarısını hindistan cevizli yaptım.

Trufları buzdolabında muhafaza edelim. Çok fazla oda ısısında kalırsa truflarımız erir..

Kaynak: http://pastaci.blogspot.com/2006/01/bayram-trufs.html

Sofra ve Görgü Kuralları

Yemek Yeme Kuralları


İster 7 aşamalı lüks bir yemek yiyor olun ister bir arkadaşınız ile yerel lokantada olun, görgü kuralları herkesin yemekten keyif almasını sağlar. İşte bazı öneriler:

Masa düzeni


Bir kere çatal, bıçak yada kaşığınızı kullandıktan sonra masaya bir daha asla dokunmaması gerekir.

Kullanılmış çatal, bıçak yada kaşık her zaman tabağın içinde tutulmalıdır.
Peçete yada çatal-bıçak konuşma sırasında sallanmaz (örneğin, konuşurken)
Peçete ile ağzınızı silmeyin sadece dokundurarak kurulayın.


Yemekte davranışlar

*Herkesin yemeği gelene kadar yada ev sahibi başlamanızı rica etmeden yemeğe başlamayın. İçeceğinizi istediğiniz her zaman içebilirsiniz.

*Ağzınız açıkken yemeğinizi çiğnemeyin yada yemek yerken konuşmayın. Ağzınızı fazla doldurmayacak kadar küçük parçalar halinde yiyin.

*Masada dik oturun ve dirseklerinizi masanın üzerine koymayın.

*Çok hızlı yada yavaş yemeyin. Masadakilerin hızına uymaya çalışın.

*Masada iken asla dişlerinizi karıştırmayın. Eğer çok gerekli ise tuvalete gidin.

*Ekmeğinize yağ sürerken her seferinde küçük bir parça almaya özen gösterin ve her zaman önce tabağınıza alın sonra ekmeğin üzerine sürün.

*Masadaki yiyecekleri uzatırken, her zaman sağınıza verin. Ekmek verirken kendinize almadan önce başkalarına önerin.

*Yemekte sigara içmeyin, eğer masadaki kişiler ve restorant kuralları yasaklamıyor ise yemekten sonra içebilirsiniz.

*Sofra takımı ve bardaklar üzerinde ruj izi bırakmamaya özen gösterin. Yemeğe oturmadan önce rujun fazlasını bir peçete ile alın.

*Tadına bakmadan önce yemeğe tuz yada biber koymayın .

19 Mart 2009 Perşembe

Kaşarlı Pide (Sahur İçin)


Malzemeler ;

1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1 su bardağı Ilık Süt
1 tatlı kaşığı Tuz
1 adet Yuva Maya Yaş Maya
Aldığı Kadar Un

Üzeri İçin ;

Kaşar Rendesi
1 adet Yumurta (Sarısı)

Hazırlanışı ;

* Maya süt yardımı ile eritilir, diğer malzemeler ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
* 1 Saat mayalandırılan hamura şekil verilir, heryerine yumurta sarısı sürülür.
* Rendelenmiş kaşarlar ilave edilir, 200 derece ısıtılmış fırında istenildiği kadar pişirilir. (Ben biraz fazla pişirdim)
* AFİYET OLSUN...

15 Mart 2009 Pazar

Zeytinyağlı Taze Barbunya & Kalp Şeklinde Ramazan Pidesi


Malzemeler ;

1 Kilo Taze Barbunya
2 adet Sivri Biber (Tatlı)
2-3 adet orta boy domates
2 adet orta boy Soğan
1-2 adet Havuç
1 çb Yonca Gıda Sızma Zeytinyağı
1 kesme şeker
Tuz

Hazırlanışı ;

* Taze barbunya ayıklanır, yıkanır ve yumuşayana kadar haşlanır.
* Soğan, biber ve havuç küp küp doğranır ve tencereye alınır üzerine sızma zeytinyağı eklenir ve harlı ateşte 5 dakika kavrulur.
* Üzerine haşlanmış taze barbunya, domates, şeker ve tuz eklenir, 5 dakika daha orta ateşte pişirilir.
* Üzerine 1 litre sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
* Maydanoz veya kerevis yaprakları ile süsleyip servis yapılır. (Evde maydanoz kalmamıştı süsleyemedim)
* AFİYET OLSUN...




Ramazan pidesi, ramazan ayının olmazsa olmazıdır. Eşim bu pideyi getirdiğinde direk dikkatimi şekli çekti. Kalp şeklini almış bu güzel pidenin resmini çekmeden edemedim.
Ramazan ayının kalplerinize huzur ve nur, evinize bereket ve sağlık vermesi dileğimle..
Hayırlı Ramazanlar..

13 Mart 2009 Cuma

Ülker Golf '' Maxima Rulo PASTA''





Yeni bir lezzet keşfettim.. Yaz günlerinde dondurmanın keyfine varacaksınız..

Maxima dondurmalı pastaya eşsiz bir lezzet daha eklendi. Rulo pasta ile ikramlarınıza ayrı bir tat katacaksınız.

Ben denedim, siz de bu güzel lezzeti keşfetmek için geç kalmayın..