18 Haziran 2013 Salı

Havuçlu, Tarçınlı & Damla Çikolatalı KEK

 

Hafta sonu gelen misafirlerim için yaptım ve çayın yanında ikram ettim. Komşuma ve ablama da yolladım evde de kalmadı :)

İlk fırsatta yapıp buzluğa atıcam, gelen sürpriz misafirlere karşı büyük kolaylık olacak.

Beğenilen bir tarif oldu, sizlerde misafirlerinize bu tarifi yapabilirsiniz, beğeneceğinize eminim..

Malzemeler ;

3 adet Yumura
1,5 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1/2 su bardağı Ayçiçek Yağı
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
2 adet Havuç (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 avuç Damla Çikolata
2,5-3 su bardağı Un

Hazırlanışı ;

* Yumurta ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.

* Un, kabartma tozu ve damla çikolata hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve mikserle çırpılır.

* Un ile kabartma tozu eklenir, çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve üzerine damla çikolata serpilir.

* 175 derece ısıtılmış fırında ortalama 25-35 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Ispanaklı Mantarlı Çıtır Börek

 

Ispanaklı Mantarlı Çıtır Börek

Malzemeler ;

1/2 kilo Ispanak
1/2 kilo Mantar
2 adet Yufka
Tuz, Karabiber, Pulbiber
1/3 çay bardağı zeytinyağı

Sosu İçin ;

1/2 çay bardağı Zeytinyağ
Su
1 yemek kaşığı Yoğurt

Üzeri İçin ;

1 adet Yumurta sarısı

Hazırlanışı ;

* Mantarlar güzelce yıkanır ve doğranır, daha sonra tencereye alınan zeytinyağında kararana kadar sotelenir. Sotelenen mantarlar bir tabağa alınır, yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar aynı yağda kavurulur. En son baharatlar eklenir ve mantarın olduğu kaba alınır, karıştırılır.

Not : Bu tarifte soğan da vardır ama benim soğanım kalmamıştı, bu şekilde de çok lezzetliydi.

* Yufka tezgahın veya sofranın üzerine serilir. İlk kata su ve zeytinyağı karışımından sürülür ve üzerine ikinci yufka serilir. aynı işlem ona da uygulanır. Yufka 16 ya bölünür, her bölmeye hazırladığımız harctan eklenir ve 2 parmak büyüklüğünde sarılır.

* 170 derece fırın önceden ısıtılır, börekler tepsiye dizilir, üzerine hazırlanan sosa yoğurt eklenir ve sürülür.

* Isıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir, daha sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

* Sıcak Servis yapılır.

AFİYET OLSUN..
 

FINDIKLI TEREYAĞLI İRMİK HELVASI

 
GEÇTİĞİMİZ KANDİL DE YAPIP KOMŞULARIMA DAĞITMIŞTIM, ÇOK TA BEĞENİLDİ. BEN DE BU GÜZEL TARİFİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ.
 
 

MALZEMELER ;
  • 1 paket İrmik (500gr)
  • 100gr Tereyağı
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 su bardağı Fındık
ŞERBETİ İÇİN ;
  • 5 su bardağı Su
  • 4 su bardağı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI ;
  • Şeker ve su bir tencereye alınır ve bir kaç damla limon sıkılarak 20 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Geniş bir tencereye, İrmik, tereyağı ve zeytinyağı alınır ve irmiklerin rengi değişene kadar kavrulur.
  • Rondodan çekilmiş veya dövülmüş fındıklar irmiğin üzerine ilave edilir.
  • ocağın altı yanarken, şerbet irmiklerin üzerine yavaş yavaş karıştırılarak dökülür.
  • Şerbeti çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve gerekirse dondurma ile servis yapılır.
  • Afiyet olsun..

TAM BUĞDAY UNLU PEYNİRLİ ÇİĞ BÖREK (Çİ BÖREK)


MALZEMELER ;
  • 4 su bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 su bardağı Su (gerektiği kadar kullanılmalıdır)
  • Tuz
  • Peynir
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI ;
  • Derin bir kaseye un ve tuz eklenip karıştırılır, ortasına bir havuz açılır ve azar azar su eklenerek yoğurulur.
  • Hamur yapıldıktan sonra 1 saat dinlendirilir.
  • Hamur bezelere ayrılır ve bir tabak büyüklüğünde merdane yardımı ile açılır.
  • İçerisine peynir ilave edilir ve böreğin kenarları ıslatılarak kapatılır.
  • Aynı işlem diğer bezeler için de geçerlidir.
  • Tavaya sıvıyağ dökülür ve kızdırılır daha sonra hazırlanan börekler yağın içinde arkalı önlü şekilde kızartılır.
  • NOT: Yağlı olmasını istemiyorsanız teflon tava da çok az yağ ile arkalı önlü çevirebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUNN..

YUMURTALI ÇİĞ KÖFTE

Eski komşum, canım dert ortağım Sebahat ablama gittiğim zaman ben seviyorum diye yapmıştı yumurtalı çiğ köfteyi. Kendisi Urfa'lıdır ve sizin için tarifini aldım kendisinden. Buyrun tarife..
 
 
MALZEMELER ;
  • 2 su bardağı Köftelik Esmer Bulgur
  • 1 adet büyük boy Domates
  • 1 yemek kaşığı Domates Salçası
  • 1 yemek kaşığı Acı Biber Salçası (isteyen tatlı biber salçası kullanabilir)
  • Yarım bağ Maydanoz
  • 4-5 dal Taze Soğan
  • 1 adet orta boy Kuru Soğan
  • Tuz
  • İsot
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet Yumurta
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ
 
 
HAZIRLANIŞI ;
  • Esmer bulgur geniş bir kaba alınır, üzerine biraz sıcak su eklenir ve yoğurulur.
  • Sırasıyla ince kıyılmış kuru soğan, domates ve biber salçası, domates ve baharatlar eklenip bulgurlar yumuşayana kadar yoğurulur (gerektiği zaman sıcak sı ilavesi yapılabilir)
  • Tavaya sıvıyağ eklenir üzerine de 2 yumurta kırılır ve yumurtalar pişmeye başlayınca ocağın altı kapatılır.
  • O sırada ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan çiğköftenin üzerine eklenir ve karıştırılır.
  • Daha sonra pişirdiğimiz yumurta ve yağını çiğköftenin üzerine döküp alt üst yapıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun..