18 Haziran 2013 Salı

FINDIKLI TEREYAĞLI İRMİK HELVASI

 
GEÇTİĞİMİZ KANDİL DE YAPIP KOMŞULARIMA DAĞITMIŞTIM, ÇOK TA BEĞENİLDİ. BEN DE BU GÜZEL TARİFİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ.
 
 

MALZEMELER ;
  • 1 paket İrmik (500gr)
  • 100gr Tereyağı
  • 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 su bardağı Fındık
ŞERBETİ İÇİN ;
  • 5 su bardağı Su
  • 4 su bardağı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI ;
  • Şeker ve su bir tencereye alınır ve bir kaç damla limon sıkılarak 20 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
  • Geniş bir tencereye, İrmik, tereyağı ve zeytinyağı alınır ve irmiklerin rengi değişene kadar kavrulur.
  • Rondodan çekilmiş veya dövülmüş fındıklar irmiğin üzerine ilave edilir.
  • ocağın altı yanarken, şerbet irmiklerin üzerine yavaş yavaş karıştırılarak dökülür.
  • Şerbeti çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve gerekirse dondurma ile servis yapılır.
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder