9 Ağustos 2010 Pazartesi

Sarımsaklı Yoğurtlu ''Biber Kızartması''


Misafirlerim için hazırlamış olduğum sofradaki çeşitlerimden bir tanesi... Uzun zamandır sarımsaklı yoğurtlu kızartma yapmıyordum, hem benim canımın çekmiş olması hem de masada fazladan çeşit olmasını düşünerek yapmış bulundum :)

Malzemeler ;

10-15 adet sivri biber
3 yk yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz, Pulbiber, Nane

Kızartmak İçin ;

Kırlangıç Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Biberler yıkanır sapı ve ucundan kesilir, ortadan ikiye yarılır.
* Kızgın yağda kızartılır ve soğutulur.
* Sarımsaklı, tuzlu yoğurt hazırlanır biberin üzerine dökülür.
* İster pulbiberi yağda kızartın isterseniz ayrı ayrı yoğurdun üzerine dökün iki şekilde de lezzetli olur. Ben ayrı ayrı dökmeyi tercih ettim.
* Nane ile süsleyin, servise hazırdır.
* AFİYET OLSUN...

Eşimin Ailesi İçin Hazırladığım Bir Akşam Sofrası...


Eveeeet, yine bir yemek sofrası ile karşılızdayım :)

Cuma akşamı 21:00'den sonra telefonla haber verdiler Cumartesi geleceklerini. O saatten sonra ne yapabilirdim tabi ki temizlik :)) İki odamı temizledim ama yorgunluktan hiçbirşeye halim kalmamıştı. Eşim yapmamam için ısrar etse de benim yine de içim rahat olmayacaktı.

Ertesi gün erken kalkıp tüm işlerimi öyle halletmek vardı planlarım arasında. Gecenin bi vakti, yemeğe ne yapacağımı planlamakla geçti ve uyku vakti geldi çattı.

Ertesi sabah eşim sabah 6.30da kalkıp hazırlandı ve işe gitti. Ben tekrar uyudum, saat 8-9 gibi kalkmak vardı. Tam tamına 8:30 da uyandım :) hemen kahvaltımı hazırladım güzelce karnımı doyurdum sonrada temizliğe giriştim. 10:00 gibi işlerimi bitirdim, soğuk bir duş aldım ve eksiklerimi tamamlamak için marketin yolunu tuttum.
Eve geldim ve dinlenmeden direk yemeğe giriştim. Çoğu şeyim hazırdı artık. Duş çok iyi gelecekti, hemen soğuk suyun altına attım kendimi, oh dünya varmış.. Bu sıcakta yemekmiş ev işiymiş hiç çekilmiyor gerçekten de..
Soframı da hazırlamıştım, bir kaç eksiğim ve misafirlerim dışında herşey tamamdı. Eşim eve geldi, eksik malzemeleri getirdi. eksiklerimi tamamladım.. Eşim misafirleri almaya gitti ve geldiler. Bu  göbişle hiç oturmadım desem yeridir :)

Bilemezdim ki o günün gecesi rahat bir uyku çekemeyeceğimi.. :)
Neyse çok uzattım geçelim yemek faslına....

Menüm ;

* Süzme Mercimek Çorbası ( Vazgeçilmezim )
* Fırında Soslu Tavuk ( Resmini çekmeye fırsat olmadı )
* Zeytinyağlı Taze Fasulye ( Yaz günlerinde olmazsa olmazım)
* Pirinç Pilavı
* Salata ( Kıvırcık, Roka, Maydanoz, Havuç, Domates)
* Rus Salatası
* Sigara Böreği ( Peynirli Maydanozlu)
* Sarımsaklı Yoğurtlu Biber Kızartması


   İçecek ;

* Ayran


Rus Salatası


Zeytinyağlı Taze Fasulye



Sarımsaklı Yoğurtlu Biber Kızartması



Peynirli Sigara Böreği

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya


Malzemeler ;

1/2 Kg Bamya
3 adet Orta Boy Domates (Rende veya Rondodan Çekilmiş)
1 tk Tat Domates Salçası
3 adet küçük Soğan
1/2 çb Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
Tuz, Keşme şeker

Hazırlanışı ;

* Soğanlar ince ince doğranır, bamyalar ayıklanır ve yıkanır, domatesler rondodan geçirilir.
* Tüm malzemeler tencereye alınır ve karıştırılır, orta hararetli ateşte suyunu salması beklenir, karıştırılır.
* Yarım litre sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
* Bamyanın baş kısmı yumuşamışsa yemeğimiz hazır demektir.
*AFİYET OLSUN...

6 Ağustos 2010 Cuma

Soslu Biftek Jülyen


Yapımı kolay, akşam yemek sofranızı süsleyecek harika bir yemek.

Malzemeler ;

500gr Dana Biftek
2 adet Sivri Biber
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Tereyağı
2-3 yemek kaşığı Kırlangıç Ayçiçek Yağı 
2 yk Tat Domates Salçası
Tuz, Pulbiber, Kekik

Hazırlanışı ;

* Biftekler jülyen şeklinde doğranır ve yıkanır ( eti mutlaka yıkarım, üzerinde herşey olabilir)
* Hararetli ateşte, tencerede suyu çekene kadar kavrulur ve tereyağı eklenir karıştırılır.
* Diğer yandan Salça, sıcak su ve baharatlı sosumuz hazırlanır, kavrulmuş etlerin üzerine dökülür, tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
* Sosunu iyice çeken etleri kontrol etmeyi unutmadan, başka bir tavada kalın doğranmış biberler ve domatesler sotelenir ve soslu biftek jülyenin içine katılır.
* Biftek Jülyen'i servis tabağına alıp kekik ile süsleyip servis edebilirsiniz.
* AFİYET OLSUN...

5 Ağustos 2010 Perşembe

Ev Yapımı Taze Vişne Suyu


Eşim hamileliğimden dolayı üzerime çok düşüyor, sağlıklı beslenmem için beni benden daha çok düşünüyor. Uzun zamandır hazır meyve suyu ve gazlı içecek içmiyorum, hamilelikte sakıncalı olduğunu okumuştum bu da gözümü korkuttu tabi ki. Bebeğim benim için herşeyden önemli. Eşim dün pazardan vişne almış eve gelir gelmez hemen ocağa koydum  ve bugün de içmeye başladım. Hem doğal, hem hazır meyve suyundan daha lezzetli hem de bebeğim için faydalı. Bundan sonra ev yapımı meyve sularından şaşmayacağım. Sizin de yapmanız için kolay bir tarif ekledim umarım beğenirsiniz..

Malzemeler ;

* 1 Kg Vişne
* 1,5 Lt Su
1,5 Sb Toz Şeker (İsteğe göre arttırılabilir)
1/2 Limonun Suyu

Hazırlanışı ;

* Vişneler yıkanır ve sapları ayıklanır.
* Tencereye sırasıyla, vişne, şeker ve su eklenir.
* Orta derece ateşte, kaynayana kadar pişirilir daha sonra limonun suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
(Limon suyu vişne suyunun daha da kırmızı olması için konulur, isteğe göre konulmayabilir)
* Vişneler çatladıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sorna buzdolabına konulur ve soğuk soğuk servis yapılır.
* AFİYET OLSUN...