23 Ocak 2011 Pazar

Peynir Hamurlu Pamuk Poğaça


Malzemeler ;

1 adet Yaş Maya
1 su bardağı Ilık Su
1 yemek kaşığı Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 paket Margarin veya Tereyağı
Aldığı Kadar Un
1 kase Beyaz Peynir

Üzeri İçin ;

1 adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu

Hazırlanışı ;

* Maya bir kaba alınır ve ılık suda eritirlir. Un hariç diğer malzemeler eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

*Hamur oda sıcaklığında 2 saat mayalanır.

* Şekil verip fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

* Sıcak olarak çayın yanında ikram edilir :) ımmm nefisss

AFİYET OLSUN...

Mantılı Tarhana Çorbası



Malzemeler ;

4 yemek kaşığı Zeytinyağ
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
4 yemek kaşığı Ev Tarhanası
1 çay bardağı Mantı
Tuz, Nane, Pulbiber
2 lt Sıcak su

Hazırlanışı ;

* Zeytinyağı ve salça kavrulur, içerisine su eklenir ve kaynatılır.

* Kaynayan suyun içerisine tarhana eklenir biraz kaynatıldıktan sonra blenderden geçirilir ve baharatlar eklenir, 10 dakika daha kaynatılır.

* İçerisine mantı ilave edilir, 5 dakia daha kaynatıldıktan sonra altı kapatılır.

AFİYET OLSUN..

22 Ocak 2011 Cumartesi

Peynirli Gül Böreği


Malzemeler ;

1 adet Yufka
Beyaz Peynir
Ayçiek Yağı
Su
1 adet Yumurta

Hazırlanışı ;

* Yufka dörde bölünür, üzerine su-sıvıyağ karışımı sürülür.

* Peynir ufalanır ve geniş kısma doğru dizilir.

* Sigara böreği şeklinde sarılan yufka içe doğru kıvrılarak sarılır.

* Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN..

18 Ocak 2011 Salı

Sodalı Pufidik Poğaça (Pastane Poğaçası)


Malzemeler ;

1 adet Yaş Maya 42gr
1 su bardağı Ilık Süt
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
3 yemek kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
1 paket Kabartma Tozu
1 adet Soda (Cam Şişe)
Aldığı kadar un

İçi İçin ;

Beyaz Peynir

Hazırlanışı ;

* Maya ılık sütte eritilir, peşine kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeler eklenir, yoğurulur.

* İçerisine kabartma tozu ve un eklenir, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.

* Hamur sıcak oda da 2 saat mayalanır. (Ben peteğin üzerinde mayaladım, süper kabardı)

* Hamurdan parçalar kopartılarak içerisine peynir ilave edilir ve yarım ay şeklinde kapatılır ve fırın kağıdı serili tepsiye dizilir (İsterseniz yuvarlak yapabilirsiniz.)

* Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

* Yaklaşık 40 adet poğaça çıkacaktır.

AFİYET OLSUN...

16 Ocak 2011 Pazar

Havuçlu Kırmızı Lahana Salatası


Malzemeler ;

Kırmızı Lahana
Havuç
Limon
 Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

* Lahana ince ince doğranır ve sıcak suda yumuşayana kadar yoğurulur.

* Havuç rendelenir, süzülen lahananın içine katılır. Limon zeytinyağı ve tuz eklenir servis edilir.

AFİYET OLSUN..