28 Ocak 2010 Perşembe

''İglo'' Fish Fingers



Bugün beni çok uğraştıracak birşeyler yapmak istemedim. Hem pratik hem lezzetli
hem de doyurucu olsun diye,
Doğal Omega 3 kaynağı Fish Fingers yapmak istedim. İyi de yaptım.
Buzluktan çıkardım, çok az yağda 4-5 dakika kadar arkalı önlü pişirdim.
Kola, Maydanoz, Turşu, Ketçap ve Mayonez eşliğinde servis yaptım.
Çok beğendim ben bu tadı, artık herkeze tavsiye ediyorum.
Herkezin elinin altında bulunması gereken bir ürün bence...
Zamanınız mı dar, yemeğe süpriz bir misafir mi geldi, rahatlıkla sofranızda ikram edeceğiniz bir lezzet.


Tahin ve Pekmezli Çörek



Malzemeler ;

1 paket instant 11 gr Yuva Maya
1,5 sb süt
1 ad yumurta
1 çk tuz
1 -2 yk ceviz

Hazırlanışı ;

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Şekil verip 220 derece fırında üzeri kzıarana kadar pişirin.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun..

Mısır yağı ile Pırasa Yemeği



Dün markete gittiğimde pırasa yemeğini özlediğimi farkettim.
Hemen, eşimle yiyebileceğimiz kadar pırasa aldım. Bugün de pişirdim.
 Ellerime sağlık çok beğendim :)

Malzemeler ;

1/2 kilo Pırasa
1 adet havuç
1 tk salça
1çk ucu ile şeker
2 çk tuz
Kırlangıç Mısır Yağı
1 yk pirinç


Hazırlanışı ;

1 adet havuç soyulduktan sonra sotelik doğranır.
Pırasalar da yıkanıp ayıklandıktan sonra dilim dilim doğranır.
Mısır yağında, havuç ve pırasanın beyaz kısımları kavrulur salça eklenir.
Az sıcak su ekledikten sonra pırasalarda eklenir ve kavurulur.
Tuz şeker ve biraz daha su eklendikten sonra kaynamaya bırakılır.
Pirinçler de eklendikten sonra ocağın altı kapatılır.

Afiyet Olsun...

27 Ocak 2010 Çarşamba

Şifalı Bitki Civan Perçemi


Bugün aktara gidip civan perçemi aldım kendime. Faydaları say say bitmez. İnşallah işimi görür :))


Adet kanamaları düzensiz bir genç kız olsun, menopoz dönemindeki veya sonrasında olgun bir kadın olsun, tüm kadınlar için arada sırada civanperçemi çayı içmek çok önemlidir.
Civanperçemi, akla gelebilecek tüm konularda, dölyatağını (rahim) en iyi biçimde etkiler.
Yumurtalık iltihaplanmasında alınmaya başlanan civanperçemi oturma banyolarının daha ilkinde ağrılar azalır ve iltihap yavaş yavaş gerilemeye başlar.
Bu banyolar aynı zamanda, yaşlı kişilerin ve çocukların yatağa işeme problemlerine karşı ve dölyatağı (rahim) akıntılarında da başarılı olabilir.
Bu durumlarda ayrıca günde 2 bardak civanperçemi çayı da içmek gerekir.
Miyomlar da (Kas yapılı urlar), doktor kontrolünün olumlu bir sonuç vermesine kadar, uzunca bir süre her gün civanperçemi oturma banyoları alındığında yok olabilirler.
 Menopoz döneminde de kadınlar sık sık civanperçemi çayını anımsamalıdırlar.
Bu durumda, iç huzursuzlukları ve daha başka rahatsızlıklarla karşılaşmayacaklardır.

Düzenli olarak içilen bitki çayı ile migren hafifletilebilir.
Civanperçeminin en iyi biçimde ve doğrudan kemik iliğini etkilediğini ve orada kan üretimini
düzene soktuğunu özellikle belirtmek gerekir.
Bu gücü sayesinde bitki, kemik iliği hastalıklarında, çay kürleri, banyolar ve tentür kullanımı
 yolu ile yardımcı olabilir.
Mide kanamalarında ve basur (hemoroid) kanamalarında olduğu kadar, mide basıncı ve mide yanmalarına karşı bitki çayı çok kısa sürede başarı sağlayabilir.
Soğuk algınlıklarında, sırt veya romatizma ağrılarında bitki çayı elden geldiğince sıcak olarak içilmelidir.
Bitki çayı böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, iştahsızlığı giderir, gazları ve mide kramplarını, karaciğer düzensizliklerini, mide ve bağırsak kanalı iltihaplarını iyileştirmeye yardım eder ve bağırsak beze çalışmalarını düzenleyerek, dışkılamayı kolaylaştırır.
Kan dolaşımına ve damar kramplarına karşı çok etkili olduğu için bitki
çayını koroner yetmezliğinde de önerilebilir.
Rahatsız edici vajinal kaşıntılar, bitkinin kaynama suyu ile yapılan yıkama ve oturma banyoları
 sayesinde yok olabilirler.
Civanperçemi çiçeklerinden, basura karşı etkili bir merhem hazırlanabilir.


UYARILAR: Civanperçeminin gebelik süresince kullanılmaması tavsiye edilir. Bazı duyarlı kişilerde allerjik tepkilere yol açabilir. Başkaca bilinen bir yan etkisi yoktur.


Kullanım Biçimleri:

Çay hazırlamak: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki veya 2-3 adet çiçekli sap, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır (kaynatılmaz), 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Aksi belirlilmedikçe günde 3 su bardağı çay aç karnına veya öğün aralarında içilir.

Ispanak ve Peynirli Börek



Malzemeler ;

2 adet yufka
1 dilim beyaz peynir
3-4 yk ıspanak
3 yumurta (sarısı kullanılacak)
1 çb Ayçiçek Yağı
1/2 paket Knorr Pane Harcı

Hazırlanışı ;

Peynir ve ıspanak karıştırılır.
yumurta sarısı ve beyazı ayrılır.
 2Yufka 4e bölünür, toplam sekiz parça yufka olacak.
Yufkanın geniş kısmına harç konur ve Paçanga böreği gibi sarılır.
Yumurtaya daha sonra da pane harcına bulanır.
kızgın sıvıyağda kızarana kadar pişirilir.
Servise hazırdır.

Afiyet Olsun...