Malzemeler ;
1 paket Dr. Ouetker Revani
3 adet Yumurta
Şerbeti İçin ;
4,5-5 su bardağı şeker
6 su bardağı limon
1-2 dilim portakal kabuğu
Hazırlanışı ;
*Şeker ve suyu tencereye alıp ocağa alınır ve kaynatılır, içerisine portakal kabuğu eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. (isteğe göre limon kabuğu kullanılabilir)
* Hazır revani harcımızı derin bir kaba alıp içerisine 3 adet yumurta kırarız ve mikser yardımı ile 5 dakika çırparız.
* Yağlanmış fırın tepsimize dökeriz ve 160 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
* Pişen revaniyi fırından alıp bir kaç dakika bekletir ve dörde böleriz.
* Doğuyan şerbeti kepçe yardımı ile revaniye yediririz.
* Hindistan cevizi, fınfık,fıstık veya badem ile soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...