14 Ekim 2010 Perşembe

Güveçte Kaşarlı Patlıcan Musakka


Malzemeler ;

200gr Az Yağlı Kıyma
5 adet Patlıcan
4 adet orta boy Patates
5 adet Sivri Biber
2 adet Soğan
4 adet Domates
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Kızartmak İçin ;

Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

100 gr Rendelenmiş Kaşar

Malzemeler ;

* Patatesle küp küp doğranır ve kızgın yağda kızartılır.

* Patlıcanlar küp küp doğranır ve rengini akıtması için tuzlu suda beklenir, sebze kurutucusu ile kurutulur ve kızartılır.

* Güveç kaplarına ilk önce patates üzerine de patlıcanlar eklenir.

* Diğer yandan tavada, kıyma, soğan ve diğer malzemeler kavrulur ve güvece patlıcanların üzerine eklenir.

* 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir, güvecin üzerine rendelenmiş kaşar eklenir 5 dakika daha pişirilir kaşarlar eridikten sonra güveçler ocaktan alınır.

* Sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

13 Ekim 2010 Çarşamba

Muzlu & Damla Çikolatalı Pasta


Malzemeler ;

1 paket Sade Pastaban
4  adet muz
1,5 su bardağı Süt
1 çay bardağı Damla Çikolata

Hazırlanışı ;

* Krema ile süt çırpılır ve buzdolabında soğuması için bekletilir.

* Pastaban süt ile ıslatılır.

* Pastabanın ilk katına pasta kreması sürülür, muz dilimlenir ve kremanın üzerine dizilir, damla çikolata serpilir.

* Pastabanın 2. katı kapatılır ve geri kalan pasta kreması sürülür, muz ve damla çikolata dizilir.

* Buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

12 Ekim 2010 Salı

Annemi İstiyorum Kampanyasına Destek Olmak İstemez Misiniz ?


Kampanyaya Destek Olmak İçin, Annemi İstiyorum 'a Tıklayıp Formu Doldurmanız Yeterli...

Bu Küçücük Yüreklerin Annesiz Kalmamaları Dileğimle...

23 Eylül 2010 Perşembe

Cevizli, Kakaolu & Damla Çikolatalı Islak Kek


Malzemeler ;

2 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt
1 su bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Elit Chocolate Bitter Damla Kokolin
25gr Elit Chocolate Toz Kakao
2 su bardağı Sinangil Çok Amaçlı Un
1 çay bardağı Çekilmiş Ceviz 

Üzeri İçin ;

1 nescafe fincanı Yarım Yağlı Süt

Hazırlanışı ;

* Şeker ile süt mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır, içerisine sırasıyla ayçiçek yağı, süt, vanilya, toz kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

* İçerisine damla çikolata, çekilmiş ceviz, un ve kabartma tozu da eklenir, pürüzsüz kek hamuru kıvamını aldıktan sonra yağlanmış 30 cm çapındaki teflon tavamıza dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. (Pişirme süresi fırından fırına farklılık yaratabilir)

* Bıcak yardımı ile kontrol edilir eğer bıçağa kek hamuru yapışmazsa kekimiz pişmiş demektir.

* Kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve bir fincan süt ile ıslatılır.

* AFİYET OLSUN...

6 Eylül 2010 Pazartesi

Karnıyarık


Malzemeler ;

12 adet Patlıcan
750gr Kıyma
2 Adet Kırmızı Biber
7 adet Sivri Biber
1 adet Büyük Soğan
3 adet Patates
5 adet Domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, Pulbiber, Kekik
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Kızartmak İçin  ;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Patlıcanlar alacalı doğranır ve kararmaması için tuzlu suda bekletilir.

* Kara suyunu atan patlıcanlar güzelce kurulandıktan sonra kızartılır ve fırın tepsisine dizilir.

* Diğer yandan, küp küp doğranmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve kıyma az yağda sotelenir.

* Son işlem olarak içine, küp küp doğranmış domatesler, salça  ve baharatlar eklenir.

* Pişen iç harc ile patlıcanların içi doldurulur, üzerine dilim dilim doğranmış paatatesler ilk önce kızartılır daha sonra da harcın üzerine dizilir. Süslemek amaçlı halka halka doğranmış domates, kırmızı biber ve sivri biber dilimlenerek dizilir.

* Sıcak su, tuz ve salça ile tepsiye uygun miktarda sos hazırlanır ve tepsiye dökülür.

* 220-250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

* AFİYET OLSUN...