30 Ocak 2010 Cumartesi

''İglo'' Bahçe Bezelyeli Pilav & Fırın Köfte


Fırın Köfte'yi daha önce de yapmıştım. Tarif için, Buradan ...

Bezelyeli Pilav

Malzemeler ;

1 sb İglo Bahçe Bezelyesi
2 Kupa Reis Basmati Pirinç 
3 yk Becel Kase Margarin
2 yk Kırlangıç Mısır yağı
1 tk tuz
1 sıkımlık limon

Hazırlanışı ; 

Margarin ve mısır yağı ocakta eritilir.
Yıkanmış pirinçler eklenir ve kavrulur.
3 kupa kaynamış su, tuz ve limon suyu da ilave edilir.
Pişmeye bırakılır.
Bir miktar suyunu çektikten sonra İglo Bahçe Bezelye'leri eklenir ve altı kısılır. demlenmeye bırakılır.
Servise hazırdır.

Not : İglo Bahçe bezelyelerini buzluktan çıkarıp 5 dk sonrasında pilavımın içine kattım. O kadar taze ve lezzetliydi ki anlatamam. Bahçe bezelyesi, taptaze görüntüsü ve tadıyla, toplandıktan sonra 2,5 saat içinde dondurulmuştur.

Afiyet Olsun...

29 Ocak 2010 Cuma

Havuçlu Kereviz Salatası


Malzemeler ;

1 adet havuç
1 adet kereviz
3 yk mayonez
4 yk yoğurt

Hazırlanışı ;

Havuç ve kereviz rendelenir, mayonez yoğurt ve tuz ile karıştırılır.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun...

Supangle


Malzemeler ;

1 paket İçim Supangle
2,5 sb Sek Süt

Hazırlanışı ;

Supangle süt ile ocakta kaynatılır.
Bayat kek kaselere parçalanarak konur.
Fokurdayan supangle kaselere dökülür.
Ben üzeirni tahin ile süsledim, siz istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun...

28 Ocak 2010 Perşembe

''İglo'' Fish Fingers



Bugün beni çok uğraştıracak birşeyler yapmak istemedim. Hem pratik hem lezzetli
hem de doyurucu olsun diye,
Doğal Omega 3 kaynağı Fish Fingers yapmak istedim. İyi de yaptım.
Buzluktan çıkardım, çok az yağda 4-5 dakika kadar arkalı önlü pişirdim.
Kola, Maydanoz, Turşu, Ketçap ve Mayonez eşliğinde servis yaptım.
Çok beğendim ben bu tadı, artık herkeze tavsiye ediyorum.
Herkezin elinin altında bulunması gereken bir ürün bence...
Zamanınız mı dar, yemeğe süpriz bir misafir mi geldi, rahatlıkla sofranızda ikram edeceğiniz bir lezzet.


Tahin ve Pekmezli Çörek



Malzemeler ;

1 paket instant 11 gr Yuva Maya
1,5 sb süt
1 ad yumurta
1 çk tuz
1 -2 yk ceviz

Hazırlanışı ;

Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Şekil verip 220 derece fırında üzeri kzıarana kadar pişirin.
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun..