11 Ağustos 2010 Çarşamba

Patlıcan Musakka & Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı & Patates Püresi


Malzemeler ;

5-6 adet Patlıcan
300 gr Kıyma
2-3 adet Sivri Biber
1 Tk Tat Domates Salçası
2-3 adet Soğan
Pulbiber Tuz
1 adet Domates
1/2 çb Ayçiçek Yağı

Kızartmak İçin ;

Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Patlıcanlar alacalı doğranır ve dörde bölünüp küp küp doğranır. Tuzlu suda bekletilir, sebze kurutucusu ile kurutulur ve kızgın yağda kızartılır.
* Bir tencereye, küp küp doğranmış soğan, sivri biber, kıyma ve sıvıyağ eklenir, kıymalar güzelce kavurulana kadar karıştırılır.
* Salça, küp küp doğranmış domates, kızartılan patlıcanlar ve baharatlar eklenir.
* Suyunu salan yemeğimiz bir süre bu şekilde pişirilir ihtiyaca göre sıcak su eklenir.
* Piştikten sonra Pilav ve patates püresi eşliğinde servis edilir. (isteğe göre)
* AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder