28 Aralık 2009 Pazartesi

Mübarek Aşure Ayının 2. Günü ve 2. Aşuresi...




Daha önce de belirtmiştim komşularım beni bu günlerde unutmazlar..
 İşte ikinci günümüzde 2. aşuremizde geldi..




Ellerine Sağlık Rukiye'cim :))

Kuşbaşılı Mantar Kavurma



Malzemeler ;

1 kase kavrulmuş kuşbaşı et
1/2 kilo mantar
pul biber
tuz
sıvıyağ

Hazırlanışı ;

Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra sıvı yağda kavururuz.
Suyunu salan mantarların içine eti ekleyip karıştırırız.
Baharatları da ekledikten sonra servis yaparız.
(Eşim istemediği için soğan koymadım, siz soğanlı deneyebilirsiniz)



Afiyet Olsun...

26 Aralık 2009 Cumartesi

Kuşbaşı Etli Barbunya Yemeği



Malzemeler ;

1,5 sb barbunya
1 ad soğan
1 adet havuç
1 çb sıvıyağ
1 yk salça
karabiber
tuz
isteğe göre çeşit artabilir...

Hazırlanışı ;

- Barbunyayı 1 gece öncesinden ıslatırız.
- Ertesi gün barbunyayı yumuşayana kadar kaynatırız.
- Kuşbaşı doğranmış etim vardı buzlukta. İlk önce onun çözülmesini bekledim daha sonra kendi suyuyla kavurdum. biraz su tuz ve margarin ekleyip pişmeye bıraktım.
- Diğer yandan ince ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavururuz. Hafif pembeleşince içine ince ince doğranmış havuçları ekleyip kavururuz.
- Salçayı da ekleyip birbirine yediririz.
- Sırasıyla kuşbaşı et ve barbunyayı da ekleyip 1 lt sıcak suyu döküp baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.




Afiyet Olsun...

Akşama Aşure Ziyafeti Var..



Mübarek Aşure Günü'nün başlangıcıyla komşularım sağolsunlar benim de kapımı çalarlar.
Komşularım bakımından çok şanslıyımdır.
Hepsi iyi, sevecen, sıcak kanlı insanlar.
Yabancılık çekmemem için ellerinden geleni yaptılar.
Bu mübarek günde bu mübarek tatlıyı yemek, ağzımızı tatlandırmak komşularımıza,
 kalpten teşekkür etmek ne büyük bir mutluluk.



Ellerine sağlık Emine Ablacım.. :)

Pamuk Gibi Poğaçaaaaaaaaaa





Sabah kahvaltısı için evde ekmek olmadığını fark ettim, eşim de kaç gündür benden poğaça istiyordu.. Eşim o sırada uyuyordu boşuna fırına yollamayayım dedim. Koyuldum poğaça yapmaya..
SİNANGİL MANTI UNU ile yapılan poğaçanın tadı süper oldu..



Malzemeler ;

3 sb Sinangil Mantı Unu
1 ad yaş maya
1 yumurta
1/2 sb ılık su
1/2 sb ılık süt
1/2 çb sıvıyağ
1 tk tuz


İçi İçin ;

Peynir

Üzeri İçin ;


Hazırlanışı ;

Elenmiş unun ortasını açıp yaş mayayı koyup ılık su ve süt ile eritiriz.
Unun üzerine tuzu serpip, eritilen mayanın üzerine 1 yumurtayı ekleyip hamur yapmaya başlarız.
Hamur 30 dk kadar dinlendirilir.
İçine peynir koyduğumuz hamurumuza şekil verip 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
Üzerine, çörek otu ve susam koymayı unutmayın :)




Afiyet Olsun....