17 Şubat 2011 Perşembe

Sebzeli Yufka Böreği


Malzemeler ;

5 adet Ev Yufkası (Tercihim hep ev yufkasıdır)
600gr Ispanak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 adet Soğan
1/2 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Sosu İçin ;

1 adet Yumurta
1 çay bardağı Süt
1/2 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

1-2 yemek kaşığı Yoğurt
Çörek Otu veya Susam



 
Hazırlanışı ;

* Soğan küp küp doğranır, tavaya alınır yağda kavurulur. Yıkanmış ayıklanmış ve doğranmış ıspanaklar eklenir ve suyunu salana kadar kavurulur. Havuç ve patates rendelenir baharatlar ile birlikte ıspanağın üzerine eklenir. İç harcımız piştikten sonra soğumaya bırakılır.

* Süt, Yumurta ve Sıvı yağdan oluşan sos iyice çırpılarak hazırlanır.

* Fırın tepsisi yağlanır, ilk yufka kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde serilir, fırça ile üzerine sos sürülür ve ikinci yufka seriler üzerine tekrar sos sürülür ve iç harcımız eklenir. Üçüncü ve dördüncü katta da aynı işlem uygulanır. Son yufka da serildikten sonra ilk yufkanın kenarları son yufkanın üzerine kapatılır ve geri kalan sos yufkaya yedirilir.

* Streç Film'e sarılır buzdolabında 1 gece dinlendirilir.

* Dinlendirilen böreğin üzerine fırça ile yoğurt sürülür, börek dilimlenir ve üzerine çörek otu veya susam serpilir.

* 190 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 45 dakika) 

* Sıcak olarak kahvaltı sofranızda veya çay saatinizde ikram edebilirsiniz.

* AFİYET OLSUN..

2 yorum:

  1. hımm ellerine sağlık hayatım börek çok güzel olmuştu bayıldım

    YanıtlaSil
  2. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)

    YanıtlaSil