31 Aralık 2010 Cuma

Etli Bezelye Yemeği


Malzemeler ;

200 gr Dana Kuşbaşı
1 adet Orta Boy Soğan
1 adet Sivri Biber
2 adet Havuç
1 adet Büyük Boy Patates
2,5-3 su bardağı Bezelye
1 tatlı kaşığı Salça
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz

Hazırlanışı ;

* Dana kuşbaşı tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir.

* İçerisine ayçiçek yağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.

* Sırasıyla, doğranmış sivri biber havuç eklenir ve karıştırılır.

* Bezelye, salça ve yaklaşık 1lt sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır.

* Bezelyeler kontrol edilir, pişmeye yakınsa içerisine tuz ve patatesler eklenir.

* Patatesler piştiyse ocaktan alınır ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder