31 Aralık 2010 Cuma

Buğdaylı Yayla Çorbası


Daha önce yapmış olduğum yayla çorbasının buğdaylı olanı. Çok pratik ve istediğiniz bakliyatları ekleyebileceğiniz bir çorba. Tarifi aynen aktarıyorum. Sadece buğdayı bir gece öncesinden ıslattım o kadar.

Malzemeler ;
1 çay bardağı Buğday
2 su bardağı Yörsan Yoğurt

1 yemek kaşığı Sinangil Un

1 adet yumurta (sarısı)

2 tatlı kaşığı Tuz

11 su bardağı Su

 
Üzeri İçin ;
2 tatlı kaşığı Pınar Tereyağ

1-2 tatlı kaşığı Nane

Pul Biber (İsteğe Göre)
Hazırlanışı ;





* Buğday yıkanır ve 1 gece öncesinden ıslatılır. Ertesi gün tencereye alınır, üzerine 11 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır.

* Kaynayan suyumuza erişteler eklenir, diğer yandan terbiyesi hazırlanır.

* Yumurta sarısı, 2 su bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı un güzelce çırpılarak krem haline getirilir, kaynayan suyumuzdan yavaş yavaş yaklaşık 1 çay bardağı su alınır ve yoğurdumuzun kıvamı iyice sulandırılır.

* Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş dökeriz, dökerken sürekli çorbamızı karıştırmalıyız ki çorbamız kesilmesin.

* Bu şekilde çorbamızı güzelce kaynatırız ve altını kapatırız, tuzunu da ekleyip söyle bir karıştırdımmı çorbamız hazır.

* Tereyağı ve naneyi eritip çorbamızın üzerine gezdiririz ister servis sırasında isterseniz tencereye bu karışımı dökebilirsiniz.

* AFİYET OLSUN...

Kepekli Erişteli Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi İçin TIKLAYINIZ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder