17 Ekim 2010 Pazar

Zeytinyağlı Maydanozlu Biber Dolması


Malzemeler ;

1 kilo Dolmalık Biber
2 su bardağı Kırık Pirinç
1 adet Soğan
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Domates Salçası
1 çay bardağı Sızma Zeyinyağı
1 tatlı kaşığı Tuz
1 avuç Maydanoz

Sosu İçin ;

1 tatlı kaşığı Domates Salçası
Sıcak Su (göz kararı)

Hazırlanışı ;

* Dolmalık biberler ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.

* Dolma içi hazırlanır, tüm malzemeler karıştırılır ve dolmalık biberler doldurulur, tencereye dizilir.

* Dolmalık biberlerin az mikarda üzeri geçecek kadar sos eklenir, orta derece ateşte pişirilir.

* Yoğurt eşliğinde servis yapılır.

*AFİYET OLSUN..

14 Ekim 2010 Perşembe

Güveçte Kaşarlı Patlıcan Musakka


Malzemeler ;

200gr Az Yağlı Kıyma
5 adet Patlıcan
4 adet orta boy Patates
5 adet Sivri Biber
2 adet Soğan
4 adet Domates
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Kızartmak İçin ;

Ayçiçek Yağı

Üzeri İçin ;

100 gr Rendelenmiş Kaşar

Malzemeler ;

* Patatesle küp küp doğranır ve kızgın yağda kızartılır.

* Patlıcanlar küp küp doğranır ve rengini akıtması için tuzlu suda beklenir, sebze kurutucusu ile kurutulur ve kızartılır.

* Güveç kaplarına ilk önce patates üzerine de patlıcanlar eklenir.

* Diğer yandan tavada, kıyma, soğan ve diğer malzemeler kavrulur ve güvece patlıcanların üzerine eklenir.

* 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir, güvecin üzerine rendelenmiş kaşar eklenir 5 dakika daha pişirilir kaşarlar eridikten sonra güveçler ocaktan alınır.

* Sıcak servis yapılır.

* AFİYET OLSUN...

13 Ekim 2010 Çarşamba

Muzlu & Damla Çikolatalı Pasta


Malzemeler ;

1 paket Sade Pastaban
4  adet muz
1,5 su bardağı Süt
1 çay bardağı Damla Çikolata

Hazırlanışı ;

* Krema ile süt çırpılır ve buzdolabında soğuması için bekletilir.

* Pastaban süt ile ıslatılır.

* Pastabanın ilk katına pasta kreması sürülür, muz dilimlenir ve kremanın üzerine dizilir, damla çikolata serpilir.

* Pastabanın 2. katı kapatılır ve geri kalan pasta kreması sürülür, muz ve damla çikolata dizilir.

* Buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

12 Ekim 2010 Salı

Annemi İstiyorum Kampanyasına Destek Olmak İstemez Misiniz ?


Kampanyaya Destek Olmak İçin, Annemi İstiyorum 'a Tıklayıp Formu Doldurmanız Yeterli...

Bu Küçücük Yüreklerin Annesiz Kalmamaları Dileğimle...

23 Eylül 2010 Perşembe

Cevizli, Kakaolu & Damla Çikolatalı Islak Kek


Malzemeler ;

2 adet Yumurta
1 su bardağı Toz Şeker
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt
1 su bardağı Yonca Gıda Ayçiçek Yağı
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Elit Chocolate Bitter Damla Kokolin
25gr Elit Chocolate Toz Kakao
2 su bardağı Sinangil Çok Amaçlı Un
1 çay bardağı Çekilmiş Ceviz 

Üzeri İçin ;

1 nescafe fincanı Yarım Yağlı Süt

Hazırlanışı ;

* Şeker ile süt mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır, içerisine sırasıyla ayçiçek yağı, süt, vanilya, toz kakao eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

* İçerisine damla çikolata, çekilmiş ceviz, un ve kabartma tozu da eklenir, pürüzsüz kek hamuru kıvamını aldıktan sonra yağlanmış 30 cm çapındaki teflon tavamıza dökülür ve 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir. (Pişirme süresi fırından fırına farklılık yaratabilir)

* Bıcak yardımı ile kontrol edilir eğer bıçağa kek hamuru yapışmazsa kekimiz pişmiş demektir.

* Kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve bir fincan süt ile ıslatılır.

* AFİYET OLSUN...