6 Mart 2010 Cumartesi

Üçsan Plastik Saklama Kapları & Çok Amaçlı Kasa


Üçsan Plastik, hanımların ve beylerin işlerini kolaylaştıracak ürünleriyle bizlerle.. Ne zamandır Sebze Kurutucusu almayı düşünüyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum.  Üçsan Plastik ürünlerini inceledikten sonra bu ürünlere sahip olmamak olmazdı. Artık sebzelerim ve salata malzemelerim Sebze Kurutucusu sayesinde daha kuru ve daha taze görünümlü.

Geniş Kase  benim açımdan çok kullanışlı olmalı. Genelde hamur yoğurmak için, meyve-sebze yıkamak için plastik kaselerim vardır. Bu kaseyi de hamur mayalamak için kullanacağım.

Kilitli Dikdörtgen Saklama Kabı, farklı boyutlarda olması kullanım alanlarının daha da fazla olmasını sağlıyor. Büyükten küçüğe, 2.6 + 1.1 + 0.45 lt 'lik genişliklere sahipler. Zevkle kullanacağım bir ürün.

Çok Amaçlı Kasa, adından da anlaşılacağı gibi bir çok şey için bu ürünü kullanabilirsiniz. İster çocuğunuzun oyuncakları, ister kitaplarınız, ister kıyafetleriniz vs.. 20 lt'lik kullanım alanı mevcuttur. Yer kaplamayan, pikniğe giderken bile yaptığınız lezzetli yiyecekleri içinde taşıyabileceğiniz bir ürün. 

Bu Ürünleri, Koçtaş,Metro Market,Carrefour,Migros,Real,Tansaş Marketlerde Ve Diğer Büyük Satış Shoplarındada Bulabilirsiniz..

Peynirli Patatesli Börek


Malzemeler ;

1 paket Yufka
1 kase peynir
1 haşlanmış patates

Sosu İçin ;

1sb Süt
1/2 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 yumurta

Üzeri İçin ;

Çörek Otu


Hazırlanışı ;

Borcam yağlanır ve ilk yufka dizilir. Üzerine 2. yufka dizilir peynir ve sos eklenir. 3. kata yufka, haşlanmış patates ve sos eklenir.  4. kata peynir ve susomuzu da ekledikten sonra 5. ve son yufkayı dizip sosumuzu süreriz. Çörek Otu serptikten sonra 220 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun...

Bisküvili Sakızlı Muhallebi


Malzemeler ;

1 paket Dr.Ouetker Sakızlı Muhallebi
3,5 sb Süt
1 kase Damla Çikolata
Çikolata sosu
1/2 paket Petibör Bisküvi


Hazırlanışı ;

Hem hafif hem de değişik bişey olsun istedim. Farklı bir damak tadı çıktı ortaya.

İlk önce muhallebi ve sütü kaynayana kadar karıştırdım.

Tepsiye bir sıra bisküvi dizdim ve üzeirne damla çikolata ekledim. Kaynayan muhallebinin bir kısmını bisküvinin üzerine döktüm. 2. kat bisküviyi de dizdim geri kalan damla çikolataları da muhallebiye katıp bisküvilerin üzerine döktüm. Üzerini damla çikolata ile süsleyip soğumaya bıraktım.
Soğuduktan sonra servis yaptım.


Afiyet Olsun...

Patates Salatası


Haşladığım patateslerden kalanlar oldu değerlendirmek içn ben de patates salatası yaptım. Eksik malzemelerim vardı ama böyle de sade ve güzel oldu.

Malzemeler ;

4 orta boy patates
1 küçük soğan
2 yk Kırlangıç Naturel Sızma Zeytinyağı
Tuz, Pulbiber, Karabiber, Nane, Nar Ekşisi

Hazırlanışı ;

Haşlanmış patatesler soyulur ve küp küp doğranır. İçine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.

SIZMA ZEYTİNYAĞI



Türkiye’nin en kaliteli naturel zeytinyağını veren Ayvalık ve Körfez bölgesinin özenle seçilmiş zeytinlerinden üretilen Kırlangıç Sızma Zeytinyağı, doğanın saflığını ve sağlığını mutfaklarınıza getiriyor. Sızma zeytinyağının daha çok soğuk yemekler, salatalar ve mezelerde kullanımı tercih edilir. Kırlangıç markalarında en yüksek %0.8 asit oranı ile 250 ml. Cam şişe, 500 ml. Cam şişe, 1-2 litre Pet şişelerde ve 5 litrelik teneke ambalajlarda sunulmaktadır. Kırlangıç Sızma zeytinyağı değişik damak tatlarına hitap eden 3 ayrı koleksiyondan oluşmaktadır.
 
Afiyet Olsun...

5 Mart 2010 Cuma

Yoğurtlu Patates Haşlaması


Yine eşimin isteği üzerine patates haşladım, kahvaltıyı erken yaptığımızdan dolayı öğle vakti geldiğinde acıktık :) Eşim patatesi soğan, atom biber, havuç suyu ve ekmek ile yemeyi tercih etti. Ben ise yoğurt ve baharatlar eşliğinde yemek istedim.

Malzemeler ;

1/2 kilo haşlamalık patates
2 lt su
Yoğurt
Tuz
Pulbiber
Karabiber

Hazırlanışı ;

- Patatesler yıkanır ve bıcak yardımı ile ortadan ikiye çizilir. (Ben patatesi soymadım çünkü haşlandıktan sonra ki tadı hoşuma gitmiyor, haşlandıktan sonra soymayı tercih ettim)
- Haşlanan patatesler soğuk suyun altına tutulur ki kabukları çabuk soyulsun.
- Çatal ile ezdim, üzerine tuz ve karabiber gezdirip yoğurt ekledim.
İsteğe göre soğan ile kavurulup baharatlar ve yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
- Pul biber ile süsleyip servis yaptım.

Afiyet Olsun...