18 Ocak 2010 Pazartesi

Fillerin Uğuru



Kapı komşumun ziyaretine gittim bugün. Masanın üzerinde kapıya doğru dönük olan filleri çekemeden edemedim. En kısa zamanda ben de bu fillerden almayı düşünüyorum.
Eskiler 7 adet fili kapıya dönük bir şekilde dizersen tez zamanda ev sahibi olursun derlerdi.
Batıl inanç mı yoksa gerçek mi kararsızım.
Kapı komşum Sebahat Abla'da bu doğru çıkmış :)
Kısmet tabii..
Herşeyin Hayırlısı :))

Aşama Aşama Yumurtalı Çiğ Köfte



- Köftelik Esmer bulgur
- İsot
- Tuz
- Nane



- Salça
- Soğan
- Sarımsak
- Domates Salçası
- Biber Salçası
- Sıcak su
- Domates



- Malzemeler iyice yoğurulur.



- Diğer yandan bol sıvıyağda 1 yumurta pişirilir.
- Yağ ocağa konar konmaz yumurta da içine eklenir, fazla pişirilmeden ocaktan alınır.




- Maydanoz ve taze soğanlar da eklenir.



- Yoğurulmaya devam edilir.
- Kıvama gelince yumurta eklenir ve karıştırılır.

Servise hazırdır.




Afiyet Olsun..

17 Ocak 2010 Pazar

İzmir Köfte ve Pilav



Malzelemer ;

300-500 gr kıyma
 1 paket köfte harcı
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
karabiber
tuz
2 adet orta boy patates
3-4 adet domates

Hazırlanışı ;

Tüm malzemeler karıştırılır ve buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Patatesler soyulur, uzun uzun doğranır.
Dinlendirilen kıymaya, patatesle orantılı olarak şekil verilir.
Diğer yandan az sıvıyağda pişirdiğimiz kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesler de izmir köftenin üzerine yayılır.
Salçalı su hazırlanır tepsinin üzerine dökülür.
220 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet Olsun..

Balık Günü :)



Dün eşim izinliyli. Beraber alışverişimizi yaptık. Bir de baktık ki canımız balık çekiyor. Hemen alalım dedik.
Eve gelir gelmez balıkları yıkayıp mısır ununa buladıktan sonra kızarttım.
Yanına Tarhana çorbası, Yeşil salata(kıvırcık, maydanoz, roka, havuç)
Balık çok tazeymiş, çok beğendik keşke bir kaç tane daha alsaydık diye de düşünmeden edemedik.
Afiyet Olsun Bize :)

16 Ocak 2010 Cumartesi

Yaprak Sarma



Malzemeler ;

1/2 Asma Yaprağı
2,5-3 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Yonca Domates Salçası
1 Çay Bardağı Yonca Mısır Yağı
Karabiber
Tuz
Pul Biber

Hazırlanışı ;

İç Malzemelerimiz hazırlanır. Yapraklar yıkanır sıcak suda tuzunu alması için bekletilir.
Yapraklar sarılır, tencereye dizilir.
Tencereye göz kararı Yonca Mısır Yağı, 1/4 limon suyu sıkılıp, dökülür.
2-3 lt kaynar su ile limon dilimleri dizilir. Üzerine küçük tencere kapağı kapatılır ki dolmalar dağılmasın..
Suyunu çekene kadar pişirilir.
Yoğurt ile servis yapılır.




Afiyet Olsun.