11 Ocak 2010 Pazartesi

Fırında Soslu Tavuk




Kemiksiz tavuk göğsü istenilen büyüklüğe kadar doğranır.

Sos İçin;

sıvıyağ, salça, kekik, tuz, pulbiber, tuzot,az miktarda da yoğurt eklenir.

tavuklar bu sos içinde 15 dk dinlendirilir.
fırın tepsisine yayılır ve 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun..

Peynirli ve Tavuklu Börek


Ben bu tavuklu tarifi daha önce hiç kimsenin evinde yemedim ve de görmedim.
Lise zamanlarında annem okul arkadaşlarım geleceği zamanlarda da yapardı.
Aradan zaman geçer ve arkadaşlarımdan özel istek olarak bu böreği duyardım.
Çok sevdik tavuklu böreği, bizim için yapar mı yine size gelicez diye :)
Annecim de her zaman yapardı sağolsun..

Malzemeler ;

yu-ka su böreği yufkası
peynir
maydanoz
tuzot
kaşar

ve

tavuk
kaşar
tuzot

Hazırlanışı ;

2 böreği üst üste koyup açarız ve 4 e böleriz.
maydanoz peynir kaşar ve tuzotu karıştırıp iç harcı yapıp 2 kat yufkaya koyup sararız.
tavuk haşlanıp didiklenecek kaşar ve tuzot eklenecek sonra da yufkaya koyup sararız.
ister direk kızartın ister yumurta sarısına daha sonra da galete ununa bulayın.
Emin olun karşınızda damak tadınızda kalacak bir lezzet çıkacak.



Afiyet Olsun...

10 Ocak 2010 Pazar

İrmik Tatlısı



Malzemeler ;

250gr Selva Vakumlanmış İrmik
1 lt süt
1 paket vanilya
1,5 su b. şeker

Üzeri İçin ;

Ceviz

Hazırlanışı ;

Tüm Malzemeleri Tancereye koyup kaynayana kadar karıştırırız.
2 dakika daha kaynattıktan sonra borcama döküp soğumasını bekleriz.
Üzerini, ceviz, fındık çikolata sosu vs süsleyebiliriz.




Afiyet Olsun...

Selva Güzel Ürünleri Yanı Başımda



Acaba içinden ne çıkacak diye düşünürken,




Neler çıktı ki neler :)

  1 Paket Vakumlu İrmik 250gr
 1 Paket Şipşak Makarna Çubuk (Quıck Spaghettı)
1 Paket Şipsak Makarna Kalem (Quıck Penne Rıgate)
1 Paket Bol Kepekli Erişte (Extra Bran Noodle)
1 Paket Peynir İlavli Ispanaklı Mantı  (Spınach Fılled Ravıolı)
 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ VE SELVA
KİTABI




Vakumlu İrmik

Gramaj:


250 gr

İçindekiler:

Anadolu Amber Durum Buğdayı.

İç Ambalaj Barkodu:

8 690890001809

Koli İçi Adedi:

40

Koli Tipi:

Karton Koli

Koli Barkodu:

2 8690890800734

Raf Ömrü:

10 Ay





Çubuk / Spaghetti
Gramaj:

500 gr.

İçindekiler:

Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

İç Ambalaj Barkodu:

8 690890200097

Koli İçi Adedi:

20

Koli Tipi:

Pet Koli

Koli Barkodu:

0 8690890700092

Pişme Süresi:

8 - 10 Dakika

Raf Ömrü:

2 Yıl





Kalem / Penne Rigate
Gramaj:

500 gr.

İçindekiler:

Anadolu Amber Durum Buğdayı İrmiği, saf su.

İç Ambalaj Barkodu:

8 690890220026

Koli İçi Adedi:

20

Koli Tipi:

Pet Koli

Koli Barkodu:

0 8690890720021

Pişme Süresi:

8 - 10 Dakika

Raf Ömrü:

2 Yıl





Bol Kepekli Erişte
Gramaj:

400 gr.

İçindekiler:

Un, irmik, su, kepek ( %16) pastörize yumurta

İç Ambalaj Barkodu:

8690890001717

Koli İçi Adedi:

30

Koli Tipi:

Karton Koli

Koli Barkodu:

28690890800529

Raf Ömrü:

1 Yıl





Ispanaklı Mantı

Gramaj:


400 gr.

İçindekiler:

un, irmik, su , galeta unu, pastörize yumurta,

kurutulmuş ıspanak (%5.45), soybean proteini,

bitkisel yağ, lor(%1.2),

soğan, karabiber, nane, tuz

İç Ambalaj Barkodu:

8690890001700

Koli İçi Adedi:

30

Koli Tipi:

oluklu mukavva

Koli Barkodu:

28690890800512

Raf Ömrü:

1 Yıl

9 Ocak 2010 Cumartesi

Etli Kuru Fasulye



Malzemeler ;

1,5 sb fasulye
1 adet kuru soğan
1 sb kuşbaşı doğranmış et
1/2 yk salça
pulbiber
tuz
sıvıyağ

Hazırlanışı ;

1 gece öncesinden fasulyeleri ısladım, bugün de yumuşayana kadar pişirdim.
Kuşbaşı doğranmış etleri suyunu çekene kadar kavurdum, içine 2 su bardağı su ekleyip,
yumuşayana kadar kaynattım.
Etleri fasulyelerin içine katıp kaynamaya bıraktım.
Soğanı sıvı yağda kavurdum ve salçasını ekledim.
Soğanlı harcı etli fasulyeye ekleyip 10 dakika daha kaynatıp tuzu ve pulbiberini de ekleyip ocaktan aldım.
Maydanozla süsledim,
Servise hazırdır.



Afiyet Olsun...