18 Eylül 2013 Çarşamba

BAYAT EKMEK PİZZASI NASIL YAPILIR?

DİĞER BİR DEYİŞLE, EVDE NE VARSA PİZZASI OLDU BENİM İÇİN :) :)

BAYAT EKMEKLERİ İSRAF ETMEMEK ADINA YAPMIŞ OLDUĞUM BİR PİZZA OLDU.

EKMEKLERİMİ RONDODAN ÇEKİP, İLERİDE KÖFTEYE, ÇORBAYA KATMAK ÜZERE BUZLUĞA KOYMAK NİYETİNDEYDİM.

FAKAT NE OLDU DERSİNİZ, 5 YILDIR YOL ARKADAŞIM, RONDOM BOZULDU.
YENİ FİKİRLER ÜRETMEK LAZIM DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIM.

NE YAPABİLİRİM NE EDEBİLİRİM DERKEN, DOLAPTA KAHVALTILIK MALZEMELERİMİN OLDUĞUNU FARK ETTİM VE PİZZA YAPMAYA KARAR VERDİM.

ÖNCELİKLE EKMEKLERİMİ CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALARA AYIRDIM.



1 ÇAY BARDAĞI SÜT İLE ISLATTIM. ÜZERİNE 3 TANE YUMURTA KIRDIM VE YOĞURDUM.
DAHA SONRA İÇERİSİNE, BEYAZ PEYNİR, AYIKLANMIŞ SİYAH VE YEŞİL ZEYTİN, SALAM, DOMATES, KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ, 2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI EKLEDİM, KARIŞTIRDIM VE TEPSİYE BASTIRARAK YAYDIM.

200 DERECE ISITILMIŞ FIRINA VERDİM, 15  DAKİKA PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE TEKRAR KAŞAR RENDESİ İLAVE ETTİM.

KAŞARLAR KIZARANA KADAR PİŞİRDİM.

HEM EKMEKLERİMİ İSRAF ETMEMİŞ OLDUM, HEM DE HARİKA BİR LEZZET ORTAYA ÇIKARMIŞ OLDUM.

ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder