19 Ekim 2010 Salı

Ispanak Yemeği & Boncuk Makarna & Yoğurt


Bu üçlü bir araya geldiği zaman benim için akan sular durur. Ispanağın her türlüsünü yerim.

Sebze aşığı biri olarak hergün ıspanak yesem bıkmam.

Bazı insanlar vardır ne yapmasını sever ne de yemesini. Et, tavuk, balık daha cazip gelir. Bana da tam tersi..

Özellikle kış sebzelerine bayılırım. Pırasa, karnıbahar, beyaz lahana, ıspanak, havuç vs. Aklınıza ne gelirse..

Malzemeler ;

1 kilo Ispanak
3 adet Soğan
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz, Pul Biber, Karabiber
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı ;

* Ispanaklar ayıklanır, yıkanır, doğranır ve sirkeli suda beklenilir. Tekrar tekrar yıkanır (Üzerindeki toprakları atması için)

*  Soğan küp küp doğranır, ayçiçek yağında kavurulur. Soğanlar pembeleşince salça ve ıspanaklar
eklenir, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

* Suyunu salan ıspanakların üzerine baharatlar ve sıcak su eklenir karıştırılır, orta derece ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. (Ne kadar sulu olmasını istiyorsanız ona göre pişirebilirsiniz)

* Yoğurt,  isteğe göre makarna, pirinç pilavı veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapılır.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder