16 Aralık 2009 Çarşamba

Sinangil Un ile Çikolata Soslu Pasta



Kek yapıcaktım ama kekim piştikten sonra pasta yapmaya karar verdim.
Eşimle 21 Aralık 2009 tarihinde 1. senemiz doluyor.
Belki o tarihte evde olamayabiliriz diye erken kutlama yapma fikri geldi aklıma.
İyi de oldu diye düşünüyorum :)



Hamur Malzemeleri ;

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı çekilmiş fındık
1 adet havuç
1/2 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı un

Krema Malzemeleri ;

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu İçin ;

http://lezzetin-adi.blogspot.com/2009/12/cikolata-sos.html buradan ulaşabilirsiniz.





Hazırlanışı ;

2 yumurta ve şeker mikserle 10 dakika çırpılır. İçine sırasıyla, süt, sıvıyağ, vanilya, fındık, tarçın, havuç, un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.

Daha sonra,
Kek kalıbına dökülür. 170 derece ısıtılmış fırında 25 ile 35 dakika arası pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Krem şanti ve sütü krema haline getirdikten sonra buzdolabına soğuması için kaldırılır.

Kekimiz ve Kremamız soğurken, çikolata sosumuzu yapıp soğumaya bırakırız.

Tüm malzemeler soğuduktan sonra, kekin üzerine krem şanti sürülür. Üzerine çikolata sosu döküp süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.




Afiyet Olsun...

Çikolata Sos



Malzemeler;

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı su


Yapılışı;


Bütün malzemeleri bir tencereye koyup, kıvama gelene kadar devamlı olarak karıştırın.
Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun...

Sinangil Un İle Galeta Unlu Poğaça











Malzemeleri;


125 gr.Margarin

1 Çay bardağı Ayçiçek Yağı

1 yumurta akı

1 su bardağı yoğurt

1 tepeleme tatlı kaşığı toz mahlep

1 çay kaşığı Tuz

1 paket dr.outker kabartma tozu

Alabildiği kadar Sinangil  Un
 
 
Hazırlanışı ;
 
Tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve içerisine maydanozlu peynir karışımından konulur ve yuvarlanarak kapatılır.Tepsiye dizdiğimiz poğçaların üzerine Bolca galeta unu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
 
Afiyet Olsun..

14 Aralık 2009 Pazartesi

Yeşil Mercimek Salatası (Penguen Mısırlı)



Malzemeler ;

2 sb yeşil mercimek
2 adet havuç
5 adet taze soğan
1 avuç maydanoz
1 konserve penguen mısır
1 çb zeytinyağ
3 yk üzüm sirkesi
1 limon
tuz




Hazırlanışı ;


Mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp, soğumasını bekleriz. Havuç rendesi, taze soğan ve maydanozu doğrayıp mısır hariç tüm malzemeyi karıştırırız. Süslemek için üzerine PENGUEN MISIR'ı ve maydanozu da ekleriz.




Afiyet Olsun..


Yalancı Su Böreği







Malzemeler ;

1 kilo yufka ( 5 adet )


1 paket fiyonk makarna

2 yumurta

1 lt süt

1 çay bardağı sıvı yağ

lor peynir (ben koydum isteğe göre)
 




Hazırlanışı ;

Tepsimiz yağlanır ilk yufkamız serilir üzerine peynir serpilir ve yumurta z.yağı sütten oluşan karışım dökülür.


2 kata makarna peynir ve karışım dökülür.

3. katta 1. kata uyguladığımız şekil uygulanır.

4. kat için 2. kattaki şekli uygularız.

son kata ise sadece karışımı dökeriz.




Afiyet Olsun...