9 Ocak 2010 Cumartesi

Yoğurtlu Brokoli Salatası



Malzemeler ;

250 gr brokoli
2 adet havuç
4 diş sarımsak
1,5-2 sb yoğurt
tuz
1 yk sızma zeytinyağ

Hazırlanışı ;

Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra yumuşayana kadar haşladım.
2 adet havucumu ve sarımsakları rendeledim.
Derin bir kaseye koydum.
Üzerine tuzlu yoğurdu döktüm.
Sızma zeytinyağını da ekleyip maydanozla süsledim.




Afiyet Olsun...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği




Malzemeler ;

1/2 kg bamya

1 tane kuru soğan

4-5 diş sarımsak

4-5 tane domates

1 tatlı kaşığı salça

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

yarım limon suyu


Hazırlanışı ;

Bamyalar tepeleri sivrilterek temizlenir. (ben buzluktan çıkardım)
Tencerede zeytinyağı, incecik kıyılan soğan ve sarımsak iyice kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine doğranmış domatesler eklenir.
Domatesler biraz yumuşayınca, temizlenen bamyalar yıkanıp domateslerin üzerine dökülür.
Salçayı,tuzu da ekleyin ve bir süre böyle pişmelerini bekleyin.
5-10 dakika sonra yavaşça karıştırabilirsiniz.
Yemeğe pişme aşamasında limon suyunu eklemeyi unutmayın.
*Domateslerin suyu yeterli gelmezse eğer yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

7 Ocak 2010 Perşembe

Peynirli Gözleme



Malzemeler ;

3 Yufka
Biraz peynir
Sıvı yağ

Hazırlanışı ;

Yufkalar açılır, ortasına kare olacak şekilde peynir parçaları serpilir.
Dört bir taraftan katlanır.
Teflon tavaya azar azar sıvıyağ katarak arkalı önlü pişirilir.

Afiyet Olsun..


Benim başım sıkıştığında ilk yardımcım gözlemedir.
Evde misafirim varsa kahvaltı da ya da çay saatinde sürekli yaparım.
Hem doyurucu hem de lezzetli.
Yu-ka YUFKA bu işte usta...

Mahlepli Mini Pizza



Malzemeler ;

1 AD YUVA YAŞMAYA
1,5 SU BARDAĞI SÜT

3 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP (TEPELEME)

1 YUMURTA AKI (SARISI ÜZERİNE)

1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

5,75 SU BARDAĞI SİNANGİL MANTI UNU

ÜZERİ İÇİN ; (İSTEĞE GÖRE)
 
PEYNİR

ZEYTİN

DOMATES

MAYDANOZ

SUCUK

KAŞAR

1 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞ (İSTEĞE GÖRE)

1 YUMURTA SARISI



Mayalanmış hamurumuz pizza olmaya hazırdır :)





HAZIRLANIŞI ;
 
YAŞ MAYAYI ILIK SÜTTE ERİTİRİZ,
İÇİNE ŞEKER TUZ VE MAHLEPİ EKLERİZ.
MALZEMELERİ ERİTTİKTEN SONRA SIVIYAĞ VE YUMURTA AKI DA EKLENİR.
SIRA UNUMUZU EKLEMEYE GELDİ.
3 BARDAK UNU ELEYEREK EKLEDİKTEN SONRA KIVAMA GELENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ GERİ KALAN UNU EKLEMEYE DEVAM EDERİZ.
KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE,
 MAYALANMASI İÇİN 1,5 SAAT DİNLENDİRİRİZ HAMURUMUZU.

ÜZERİ İÇİN ;

PEYNİR ZEYTİN MAYDANOZ DOMATES VE ZEYTİNYAĞI RONDODA ÇEKİLİR.
KAŞAR RENDELENİR VE SUCUKLAR İNCE İNCE DOĞRANIR.
HAMURUMUZ MAYALANDIKTAN SONRA ÜZERİNE PEYNİRLİ HARCIMIZI SÜRERİZ.
KENAR KISIMLARDA YUMURTA SARISI SÜRMEK İÇİN PAY BIRAKIRIZ.
HARCIN ÜZERİNE SUCUKLARI DA EKLEYİP 200 DERECE FIRINA VERİRİZ.
HAMURUMUZUN PİŞMESİNE YAKIN KAŞAR RENDELERİNİ DE EKLERİZ.
ERİDİKTEN SONRA FIRINDAN ALIP SERVİS YAPARIZ.

AFİYET OLSUN..




5 Ocak 2010 Salı

Yıldız Kurabiye




Malzemeler ;

Aldığı kadar Sinangil Fındıklı Un
2 Adet Yumurta (1 yumurta akı üzerine)

1/2 Sb Şeker
1 Çb Yoğurt
1/2 Sb Pudra Şekeri
1 Çb Sıvıyağ
1 Çb Eritilmiş Margarin
1 Pk Kabartma Tozu

Hazırlanışı ;

Yumurta ve şeker çırpılır.
Diğer malzemeler ilave edilerek, kurabiye hamuru elde edilir.
Hamur merdaneyle açılır ve yıldız şekli verilir.
Ortasına isteğe göre çikolata, marmelat sürülerek 2 katlı kurabiyeler hazırlanır.
Kurabiyeler yumurta akı ve şekere batırılarak ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet Olsun....