1 Ocak 2010 Cuma

Mercimek Köftesi




Malzemeler ;

1 Sb Köftelik Bulgur

2 Sb Kırmızı Mercimek
4 Sb Su
2 Çk Tuz
2 Çk Pul Biber
2 Çk Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Tk Salça
1 Soğan
Sıvıyağ
Nar ekşisi

Hazırlanışı ;

Mercimekler ayıklanır, yıkanır ve 4 bardak suda haşlanır.
Sıvıyağ, kuru soğan kavurulur ve içine salça eklenip karıştırılır.
Mercimekler haşlandıktan sonra içine köftelik bulgur eklenir, karıştırılır ve biraz dinlenmeye bırakılır.
Geri kalan malzemeleri de doğrayıp, soğan karışımını da mercimeğin içine eklenir.
Şekil verilir ve limon kıvırcık eşliğinde servis yapılır.

Afiyet Olsun...









28 Aralık 2009 Pazartesi

Domatesli ve Salçalı Soslu Biftek



Malzemeler ;

2 parça biftek
2 domates
1 yk salça
sıvıyağ
sıcak su
kekik
pul biber
tuz

Hazırlanışı ;

Biftekleri orta ateşte suyunu çekene kadar arkalı önlü pişiririz.
Biraz sıvı yağ ekleyip tekrar arkalı önlü azcık kızartırız. (İsteğe göre çok kızartılabilir)
Üzerine küçük küçük doğradığımız domaesler eklenir ve suyunu çekmesi beklenir.
Daha sonra, salça sıcak su ve baharatlardan oluşan (isteğe göre baharatlar çoğaltılabilir) sosumuzu bifteğin üzerine döküp, biftekler yumuşayana kadar pişiririz.



Afiyet Olsun..

3. güne özel 3. aşurem :)



Aynı katta, çapraz dairemde oturan çok tatlı bir kızı ve bir oğlu olan gencecik Filizin ellerinden çıktı bu güzel tatlı.

Ellerine sağlık Filizcim :)

Ev Baklavası



Bu resmi eşimin daha öncelerde çekmiş olduğu resimleri arasında buldum, hemen bloğuma eklemek istedim.
Kayınvalidemin yapmış olduğu bir baklava.
Ne kadar lezzetli görünüyor öyle değil mi?
Sanırım bir bayram günü yapılmış.
Evde yapılan tatlı gibisi yok vallahiii..
Canım çekti :)) Yeme de yanında yat :)

Kıymalı Ispanak Yemeği ve Şehriyeli Pilav



Malzemeler ;

1 kilo ıspanak
1 büyük soğan
1 avuç kıyma
1/3 çb bulgur
1 yk salça
pul biber
tuz
karabiber
sıvıyağ



Hazırlanışı ;

Soğan ve kıymayı sıvıyağda kavururuz ve salçasını ekleriz.
İçine, yıkanmış doğranmış ıspanaklarımızı da ekleyip, kendisini salması için 5-10 dk karıştırmadan bekleriz.
İçine bulguru ve baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.
Ispanağın sapları piştiyse altını kapatıp servis yaparız.




Afiyet Olsunnn....