28 Aralık 2009 Pazartesi

Ev Baklavası



Bu resmi eşimin daha öncelerde çekmiş olduğu resimleri arasında buldum, hemen bloğuma eklemek istedim.
Kayınvalidemin yapmış olduğu bir baklava.
Ne kadar lezzetli görünüyor öyle değil mi?
Sanırım bir bayram günü yapılmış.
Evde yapılan tatlı gibisi yok vallahiii..
Canım çekti :)) Yeme de yanında yat :)

Kıymalı Ispanak Yemeği ve Şehriyeli Pilav



Malzemeler ;

1 kilo ıspanak
1 büyük soğan
1 avuç kıyma
1/3 çb bulgur
1 yk salça
pul biber
tuz
karabiber
sıvıyağ



Hazırlanışı ;

Soğan ve kıymayı sıvıyağda kavururuz ve salçasını ekleriz.
İçine, yıkanmış doğranmış ıspanaklarımızı da ekleyip, kendisini salması için 5-10 dk karıştırmadan bekleriz.
İçine bulguru ve baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.
Ispanağın sapları piştiyse altını kapatıp servis yaparız.




Afiyet Olsunnn....

Mübarek Aşure Ayının 2. Günü ve 2. Aşuresi...




Daha önce de belirtmiştim komşularım beni bu günlerde unutmazlar..
 İşte ikinci günümüzde 2. aşuremizde geldi..




Ellerine Sağlık Rukiye'cim :))

Kuşbaşılı Mantar Kavurma



Malzemeler ;

1 kase kavrulmuş kuşbaşı et
1/2 kilo mantar
pul biber
tuz
sıvıyağ

Hazırlanışı ;

Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra sıvı yağda kavururuz.
Suyunu salan mantarların içine eti ekleyip karıştırırız.
Baharatları da ekledikten sonra servis yaparız.
(Eşim istemediği için soğan koymadım, siz soğanlı deneyebilirsiniz)



Afiyet Olsun...

26 Aralık 2009 Cumartesi

Kuşbaşı Etli Barbunya Yemeği



Malzemeler ;

1,5 sb barbunya
1 ad soğan
1 adet havuç
1 çb sıvıyağ
1 yk salça
karabiber
tuz
isteğe göre çeşit artabilir...

Hazırlanışı ;

- Barbunyayı 1 gece öncesinden ıslatırız.
- Ertesi gün barbunyayı yumuşayana kadar kaynatırız.
- Kuşbaşı doğranmış etim vardı buzlukta. İlk önce onun çözülmesini bekledim daha sonra kendi suyuyla kavurdum. biraz su tuz ve margarin ekleyip pişmeye bıraktım.
- Diğer yandan ince ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavururuz. Hafif pembeleşince içine ince ince doğranmış havuçları ekleyip kavururuz.
- Salçayı da ekleyip birbirine yediririz.
- Sırasıyla kuşbaşı et ve barbunyayı da ekleyip 1 lt sıcak suyu döküp baharatları da ekledikten sonra pişmeye bırakırız.




Afiyet Olsun...