9 Ocak 2011 Pazar

Dr. Ouetker Çikolata Şelalesi


Eşimin ıslak kakaolu kek isteği üzerine, beni uğraştırmayacak kolay birşey yapmak istedim.

Hemen Mutfaktaki dolabımı açtım uzun zamandır yapılmayı bekleyen Dr. Ouetker Çikolata Şelalesi bana bakıyor ben de ona :)

Tamam dedim işte bu, hem beni uğraştırmayacak hem de tadını merak ediyordum, merakım gitmiş olacak.

Kutunun üzerindeki tarife göre yaptım.

Ek malzeme olarak içine 2 yumurta kırıyorsunuz. Üzerini fındık, pudra şekeri ve çikolata sosu ile süsledim.

Sonuç mu ? Tabi ki mükemmel.. Ben çok beğendim sıra sizde..

AFİYET OLSUN..

Ton Balıklı & Havuçlu Burgu Makarna Salatası


Malzemeler ;

1 paket Burgu Makarna
1 adet Ton Balığı
2 adet Havuç
1/3 çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz, Kekik

Hazırlanışı ;

* Makarnalar 2 lt kaynamış, tuz ve az zeytinyağı eklenmiş suda haşlanır.

* Haşlanan makarna süzülür ve tencere tekrar ocağa konur. İçi kuruyan tencereye ayçiçek yağı , yağ ısındıktan sonra havuç rendesi de eklenir ve karıştırılır.

* Üzerine süzülen makarnalar eklenir karıştırmaya devam edilir.

* Servis tabağına alınır ve ton balığı da eklenir karıştırılır.

* Üzeri kekik ile süslenir ve servis yapılır.

AFİYET OLSUN..

8 Ocak 2011 Cumartesi

Negrita Çikolata Kremalı Bisküvili Sakızlı Muhallebi


Malzemeler ;

1 paket Hanımeller Negrita Çikolata Kremalı Bisküvi
Yaklaşık 1 su bardağı un
Yaklaşık 1 su bardağı şeker
1 lt süt
1 adet damla sakızı

Hazırlanışı ;

* Un, şeker ve süt tencereye alınır kaynayana kadar orta derece ateşte sürekli karıştırarak pişirilir, kaydanıktan sonra içine damla sakızı eklenir, ocağın altı kısılır 15 dakika daha pişirilir.

* Negrita bisküviler kare borcama dizilir, üzerine ılımaya yakın muhallebimiz dökülür ve soğumaya bırakılır.

* Soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve 3-4 saat dinlendirilir, daha sonra servise hazırdır.

AFİYET OLSUN..

Fırında Kızarmış, Salçalı Soslu Tavuk & Patates


Malzemeler ;

Yarım Piliç
2 adet Patates
2 adet Biber
4-5 adet Çeri Domates

Salçalı Sos İçin ;

1 çay bardağı Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme Domates Salçası
Kekik, Tuz

Hazırlanışı ;

* Parçalanmış piliçler yıkanır ve hazırlanmış olan sosa bulanır, tepsiye dizilir kalan sos piliçlere yedirilir.

* Patatesler küp küp doğranır, biberler parmak uzunluğunda kesilir domatesler 2ye bölünür ve piliçlerin üzerine dizilir.

* Yarım çay bardağı sıcak su eklenir ve 250 derece ısıtılmış fırında piliçler pişene kadar pişirilir.

* Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

7 Ocak 2011 Cuma

Tereyağlı Mısırlı PİLAV


Malzemeler ;

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
1 çay bardağı Haşlanmış Mısır
25gr Tereyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Limon

Hazırlanışı ;

* Tereyağ ve sızma zeytinyağı tencereye alınır, kızmaya yakın içine pirinç ve mısırlar atılır kavurulur.

* Üzerine 3 su bardağı sıcak su tuz ve bir kaç damla limon sıkılır, kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

* Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Not : Limon pilavın daha parlak ve beyaz kalması içindir.