9 Ocak 2010 Cumartesi

Yuva Maya Deneme Ürünlerim Geldi...



Bu güzel ürünler için YUVA MAYA'ya teşekkürler..

Sabırsızlıkla beklediğim ürünlerim bugün geldi.
En kısa zamanda tariflerimi paylaşacağım.





Yuva Instant 11 gram


UYGULAMA ALANI                               

Yuva 11 gram Instant kuru hamur mayası, genellikle ev tipi uygulamalarda kullanılır :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar

Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.

KULLANIM VE DOZAJ

Maya miktarı, proses ve reçeteye göre değişir.

MUHAFAZA

Orijinal ambalajında iken ortam sıcaklığında muhafaza edilebilir. Paket açıldıktan sonra maya en kısa zamanda tüketilmeli ve performansını koruması için kullanılmayan kısmının ambalajı kapatılarak soğuk bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü : 18 aydır.





Yuva Aktif 100 gram


UYGULAMA ALANI

Yuva 100 gram Aktif kuru hamur mayası, genellikle ev tipi uygulamalarda kullanılır :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar

Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.

KULLANIM VE DOZAJ

Uygulanan reçeteye göre değişebilir.

Genelde aşağıdaki dozajlar uygulanmaktadır :

Orta oranda şeker içeren hamurlarda : 1.1 - 2.2 % / un miktarı
Yuva 100 gram Aktif Kuru Maya’yı kullanmadan önce, yarım bardak ılık suda 10 dak. önceden bekletip çözdükten sonra yoğurma işlemine başlarken una ilave etmelidir.
Kuru maya/yaş maya oranı 1/3’den 1/5’e kadardır.

MUHAFAZA

Orijinal ambalajında iken ortam sıcaklığında muhafaza edilebilir. Paket açıldıktan sonra maya en kısa zamanda tüketilmeli ve performansını koruması için kullanılmayan kısmının ambalajı kapatılarak soğuk bir ortamda muhafaza edilmelidir.
Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü : 18 aydır.

Yuva Maya ''Abartmıyoruz, Çok Kabartıyoruz''





1987 yılında kurulan Özmaya Sanayi A.Ş. ilk olarak 12 Temmuz 1988 yılında Ceyhan (Adana) Fabrikası'nda, fırıncılar için yaş maya üretimine başladı. Faaliyetinin başından beri Özmaya, ürettiği ürünün kalitesi, farklılığı, fiziksel ve kimyasal yapısı ve uygun koşullarda muhafazası ile çok iyi tanındı. Özmaya ürünleri, kalitesi ve dinamik dağıtım ağı ile Türkiye'nin tüm şehirlerindeki fırıncılar tarafından çok çabuk kabul gördü. Ocak 1992 yılında Lesaffre Grup'u, Özmaya Sanayi A.Ş.'nin (Ceyhan) %100 hissesine sahip olduktan sonra, Ağustos 1992 yılında da Amasya'da kurulu Safmaya Sanayi A.Ş.'nin %100 hissesini satın aldı. Safmaya da gösterdiği sürekli iyileşme sayesinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok hızlı kabul gördü. Her iki fabrika da, ticari ve teknik prosedürler konusunda Lesaffre standartlarına uygun prosesleri anında uygulamaya başladı. 1994 yılında çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. İki fabrikaya da Avrupa ve Türkiye standartlarına uygun arıtma tesisleri kuruldu. Bir maya fabrikasına en iyi şekilde adapte edilmiş bu tesisler, en son teknolojiye sahiptir. 1995 yılında Amasya Fabrikası'nda ekmek katkı maddeleri üretimine, Ceyhan Fabrikası'nda ise ev tipi 42 gr Yuva Yaş Maya üretimine başlandı. 1996 yılında ise Amasya'da ilk kuru maya üretimi gerçekleştirildi. Özmaya ve Safmaya Şirketleri 2000 yılında birleştirilmiş ve birleşmeden sonraki şirketin adı Özmaya Sanayi A.Ş. olmuştur. Şirket Genel Müdürlüğü Ceyhan Fabrikası'nda çalışmaya devam etmektedir.



Fırıncılara nasıl özen ve dikkatle ürünlerini ulaştırıyorsa ev tipi hamur mayası kullanan müşterilerilerine de aynı hassasiyetle hizmet etmektedir. Özmaya bilir ki, ürünleri, evde yapılan her poğaçanın, çöreğin veya böreğin içine işlenen o sevginin bir parçası olacak.
Yuva Maya ev tipi hamur işi ürünleri, dışarda çalışan ve vakti olmayan modern tüketicilerin hamur işi yaparken kolay ve kısa sürede sonuca ulaşmasını sağlarken, geleneksel tüketiciler için de ekonomiklik sağlar.

Yoğurtlu Brokoli Salatası



Malzemeler ;

250 gr brokoli
2 adet havuç
4 diş sarımsak
1,5-2 sb yoğurt
tuz
1 yk sızma zeytinyağ

Hazırlanışı ;

Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra yumuşayana kadar haşladım.
2 adet havucumu ve sarımsakları rendeledim.
Derin bir kaseye koydum.
Üzerine tuzlu yoğurdu döktüm.
Sızma zeytinyağını da ekleyip maydanozla süsledim.




Afiyet Olsun...

Zeytinyağlı Bamya Yemeği




Malzemeler ;

1/2 kg bamya

1 tane kuru soğan

4-5 diş sarımsak

4-5 tane domates

1 tatlı kaşığı salça

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz

yarım limon suyu


Hazırlanışı ;

Bamyalar tepeleri sivrilterek temizlenir. (ben buzluktan çıkardım)
Tencerede zeytinyağı, incecik kıyılan soğan ve sarımsak iyice kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine doğranmış domatesler eklenir.
Domatesler biraz yumuşayınca, temizlenen bamyalar yıkanıp domateslerin üzerine dökülür.
Salçayı,tuzu da ekleyin ve bir süre böyle pişmelerini bekleyin.
5-10 dakika sonra yavaşça karıştırabilirsiniz.
Yemeğe pişme aşamasında limon suyunu eklemeyi unutmayın.
*Domateslerin suyu yeterli gelmezse eğer yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

7 Ocak 2010 Perşembe

Peynirli Gözleme



Malzemeler ;

3 Yufka
Biraz peynir
Sıvı yağ

Hazırlanışı ;

Yufkalar açılır, ortasına kare olacak şekilde peynir parçaları serpilir.
Dört bir taraftan katlanır.
Teflon tavaya azar azar sıvıyağ katarak arkalı önlü pişirilir.

Afiyet Olsun..


Benim başım sıkıştığında ilk yardımcım gözlemedir.
Evde misafirim varsa kahvaltı da ya da çay saatinde sürekli yaparım.
Hem doyurucu hem de lezzetli.
Yu-ka YUFKA bu işte usta...