Sirkeli Sarma Börek
Malzemeler ;4 su bardağı Un
1 çay bardağı Su
1 paket Yaş Maya
1 tatlı Kaşığı Tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı Sirke
İçi İçin :
Kaşar Peyniri (Malzemem yoktu istediğiniz her malzemeyi ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı ;
* Un Yoğurma kabına alınır üzerine tuz eklenir ve harmanlanır.
* Unun ortası açılır, ortasına maya ve 1 çay bardağı ılık su(belki biraz daha fazla olabilir) sıvıyağ ve sirke eklenir gezel bir hamur elde edilir.
* hamur 1 saat dinlendirilir ve 2 bezeye ayrılır. hamurlar yufka büyüklüğüne yakın açılır üzerine sıvıyağ sürülür ve 30 dakika bekletilir.
* Elle çekiştirilerek açılır içerisine malzeme eklenir ve rulo şeklinde sarılır daha sonra gül böreği şekli verilir. üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecelik fırında 45-60 dakika (pişene kadar) pişirilir.
AFİYET OLSUN..