8 Şubat 2012 Çarşamba

Şeftali Kurabiye


 
Malzemeler ;

250 gr margarin (Oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kurabiyeleri birleştirmek için sarelle,
Kırmızı gıda boyası
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı;

* Margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, k.tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamur elde edilir.

* Şeftali elde etmek için 2 kurabiye kullanacağımız için çift sayıda kurabiye yapmanızı öneririm.

* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiye hamurları, 180 derecelik ısıtılmış fırında, üzerleri pembeleşmeden, kabarana kadar pişirilir.

* Kurabiyeler soğuduğunda bir tanesinin altına sarelle sürülüp diğerinin altına yapıştırılır.

* Kırmızı gıda boyasından çay kaşığının ucuyla alarak ılık suya karıştırıp, birbirine yapıştırdığımız kurabiyelerimizi suya hafifçe değdirerek sekere buluyoruz, defne yapragi ile süslüyoruz..

AFİYET OLSUN..

7 Şubat 2012 Salı

Yeşil Soğanlı Yoğurt Sosu



Malzemeler ;

‎1 corba kasesi yogurt
3 corba kasigi zeytinyagi
2 adet yesil sogan
1 tutam dereotu ve maydonoz
tuz

Hazırlanışı ;
*Bir kaseye yoğurt alınır, üzerine zeytinyagi koyup çırpılır.
*İnce ince doğranmış yesil sogan, maydonoz, dereotun ve tuz ilave edilip karıştırılır.

AFİYET OLSUN..

Cup'ta Damla Çikolatalı ' Vanilyalı Puding'



Malzemeler ;

1 paket Vanilyalı Puding
2.5 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Damla Çikolata
1 dilim kek

Hazırlanışı ;

* Puding paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.

* Bir miktar puding cup'a dökülür, pudingin üzerine kekli çikolatadan 2 kaşık eklenir cup'un geri kalan kışmına da puding ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

* Üzerine kakao,ceviz, fındık tarçın ekleyebilirsiniz.

* AFİYET OLSUN..

6 Şubat 2012 Pazartesi

Kabak Pastası



Malzemeler ;

1 kilo Kabak
2-3 su bardağı Toz Şeker
Bir Miktar Su
Hindistan Cevizi
Vanilyalı Sos

Hazırlanışı ;

* Kabak doğranır ve tencereye dizilir, üzerine şeker ve bir miktar su eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır.

* Pişen kabaklar çatalla ezilir borcama yayılır, üzerine hazırlanan vanilyalı sos dökülür ve buzdolabında bekletilir.

* Hindistan cevizi ile süslenir.

AFİYET OLSUN...

Çay Sofralarının Vazgeçilmezi ''Mercimek Köftesi''


Malzemeler ;

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 litre su
1,5 su bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul

Hazırlanışı ;
* 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile pisirin.

* İnce bulguru derin ve yayvan bir kaba alın üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. 

* Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin.

* 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.

* Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. 5-6 sap yeşil soğanı ve bir demet maydanozu kıyın. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına diğer bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun, marullarla servis yapin..

AFİYET OLSUN..