14 Aralık 2009 Pazartesi

Yeşil Mercimek Salatası (Penguen Mısırlı)



Malzemeler ;

2 sb yeşil mercimek
2 adet havuç
5 adet taze soğan
1 avuç maydanoz
1 konserve penguen mısır
1 çb zeytinyağ
3 yk üzüm sirkesi
1 limon
tuz




Hazırlanışı ;


Mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp, soğumasını bekleriz. Havuç rendesi, taze soğan ve maydanozu doğrayıp mısır hariç tüm malzemeyi karıştırırız. Süslemek için üzerine PENGUEN MISIR'ı ve maydanozu da ekleriz.




Afiyet Olsun..


Yalancı Su Böreği







Malzemeler ;

1 kilo yufka ( 5 adet )


1 paket fiyonk makarna

2 yumurta

1 lt süt

1 çay bardağı sıvı yağ

lor peynir (ben koydum isteğe göre)
 




Hazırlanışı ;

Tepsimiz yağlanır ilk yufkamız serilir üzerine peynir serpilir ve yumurta z.yağı sütten oluşan karışım dökülür.


2 kata makarna peynir ve karışım dökülür.

3. katta 1. kata uyguladığımız şekil uygulanır.

4. kat için 2. kattaki şekli uygularız.

son kata ise sadece karışımı dökeriz.




Afiyet Olsun...

11 Aralık 2009 Cuma

Etli Penguen Mısırlı Bulgur Pilavı



Malzemeler ;

1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tk salça
1 sb pilavlık bulgur
100 gr kavrulmuş kuşbaşı et
Tuz
Pul Biber
 Ayçiçek Yağı


Hazırlanışı ;

Soğanı sıvı yağ ile kavururuz. İçine biberleri de ekleyip kavurduktan sonra domateslerimizi ve salçamızı da ilave ederiz. 2 su bardağı suda bekletilmiş bulguru da harcımıza ekleyip 2 sefer çeviririz. 1,5 su b. sıcak su ekleyip baharatlarını ve eti içine katıp pişmeye bırakırız. 2 parmak kalınlığında suyu kalacak şekildeyken ocağın altını söndürürüz. Dinlendiktçe bulgur o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Servis yaptıktan sonra üzerine Penguen Mısır ilave edip tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Penguen Mısır ile Nefis Bir Salata



Malzemeler ;

Havuç
Kırmızı Lahana
Ceviz
Penguen Mısır
Z.yağ
Limon
Tuz

Hazırlanışı ;

Lahanayı yumuşaması için tuzlu suda bekletelim. Daha sonra, rengini akıması için 5 dk kadar ovalım. içine rendelenmiş havucu cevizi z.yağ tuz ve limonu ekleyip karıştıralım. üzerine penguen mısırlarımızı ekleyelim

Afiyet Olsun..

10 Aralık 2009 Perşembe

Klasik Kek




Malzemeler:
2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2,5 su bardağından 1 parmak eksik un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya




Hazırlanışı ;

Şeker ve unu iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin, çırpın ve 175 derece ısıtılmış fırında 25-25 dakika arası pişirin.

Afiyet Olsun..