3 Şubat 2012 Cuma

Mayalı Elde Açma Börek (Patatesli Kaşarlı)


Malzemeler ;

Hamuru İçin ;

1 su bardağı Süt
1 su bardağı Ilık Su
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1/2 paket Yaş Maya
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1-2 tatlı kaşığı Tuz
2 adet Yumurta (Bir yumurta sarısı ayrılacak)
Aldığı kadar un (7,5 su bardağı)

İçi İçin ;

2 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

İç Harcı İçin ;

4 adet Patates
1 kase Kaşar Rendesi
Maydanoz
Karabiber, Pulbiber, Tuz

Üzeri İçin ;

1 adet Yumurta sarısı (Ayırdığımız)
1-2 yemek kaşığı Yonca Ayçiçek Yağı
1 yemek kaşığı Yoğurt

HAZIRLANIŞI ;

* Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 30 dakika dinlendirilir.

* Patatesler haşlanır, kaşar rendelenir, maydanozlar ince ince kıyılır ve bir kabın içerisinde baharatlar da eklenerek karıştırılır.

* Dinlenen hamur 2 ye bölünür, tezgaha un serpilir ve üzerine hamur konulur , hamurun üzerine de un serpilir ve merdane yardımı ile açılır.(oklava da olabilir, hangisi kolayınıza geliyorsa)

* Açılan hamura, eritilen margarin ve ayçiçek yağı karışımı  sürülür, el yardımı ile hamur çekiştirilerek açılır.

* İçerisine iç harcı eklenir ve rulo şeklinde sarılır, içe doğru sarılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer hamur için de aynı işlem uygulanır. İster aynı tepside ister ayrı tepside yapabilirsiniz. Tepsiye eklenen hamur tepsi büyüklüğü kadar elle bastırılarak açılır.

* Üzerine hazırladığımız yumurta sarısı,yoğurt,ayçiçek yağı karışımı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

2 Şubat 2012 Perşembe

Evde Pizza Bir BAŞKA..


Malzemeler :


1 paket yaş maya

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

aldığı kadar un

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı şeker

su

Üzeri için :

Kaşar

sucuk

biber

mantar

domates

turşu

mısır

zeytin

Hazırlanışı :

* Tüm malzemeler karıştırılır ve yarım saat mayalanır. 2 tepsilik pizza çıkıyor bu tariften. mayalanan hamuru ikiye bölünür yağlanmış fırın tepsisine yayılır. üzerine hazırlanan sos kaşar rendesi ve diğer malzemeler eklenir 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir, üzerine tekrar kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyene kadar fırında bekletilir. 

Lor'lu Pastane Poğaçası


Lor'lu Pastane Poğaçası
Malzemeler ;

1 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya

1 su bardağı ılık süt

50gr margarin veya tereyağ

yarım su bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet yumurta (1'İNİN SARISI ÜZERİNE)

aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 bardak)

Hazırlanışı ;

*Maya ilk önce ılık suda eritilir içerisine ılık süt şeker ve tuz eklenir karıştırılır. Sırasıyla yumurta, margarin sıvıyağ eklenir karıştırılır.

* Son olarak göz kararı un ilave edilir, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve 2 saat mayalanmaya bırakılır.

* Şekil verilir,içine isteğe göre peynir, patates veya kıyma eklenir.

* üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir

15 Ocak 2012 Pazar

AŞUREE



Malzemeler;


750 gr Buğday

1/2 kg Kuru Fasulye

1/2 kg Nohut

750 gr - 1 kg Toz Şeker

300 gr Kuru Kayısı

300 gr Kuru İncir

300 gr Kuru Dut

400 gr Kuru Üzüm

50 gr Kuş Üzümü

2,5 sb Süt

Gülsuyu

Bir çimdik Tuz

Nar

Fındık

Ceviz

Fıstık

Tarçın

Portakal Kabuğu

Karanfil

Su
Hazırlanışı;

* Kuru meyveler ve bakliyatlar akşamdan ıslatılır. Mümkün olduğunca geniş tencerede pişirin yoksa benim gibi 3 tencere yapmak zorunda kalabilirsiniz :)

* Buğday kaynayana kadar pişirilir, yaklaşık 15 dakika kaynatılır, içerisine kuru fasulye ve nohut eklenir, yumuşamaya yakınolacak şekilde pişirilir.

* İçerisine süt, tuz ve gülsuyu eklenir, sırasıyla kuru kayısı kuru üzüm kuru dut incir portakal kabuğu rendesi ve kuş üzümü eklenir 15-20 dakika kaynatılır.

NOT: SUYU BİTTİKÇE İÇERİSİNE KAYNAR SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.

* Daha sonra şeker ilave edilir (damak tadınıza göre çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz)

* Aşurenin kıvamını göz kararı ayarlayabilirsiniz, sıcakken kaselere boşaltın, ılımaya yakın üzerini tarçın fındık ceviz fıstık karanfil nar ile süsleyin afiyet olsun :)

Yumurtasız Peynirli Çiçek Poğaça


 
Malzemeler ;

4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
100gr margarin
1 çay bardağı zeytinyağı (özellikle zeytinyağı, yumuşacık yapıyo)
beyaz peynir
galeta unu

Hazırlanışı;

* Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın ve üzerine un + kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 1-2 saat dinlendirin.

* Hamurdan bezeler koparın elinizle açın ve içerisine peyniri koyun kapatıp yuvarlayın, galeta ununa bulayın, bıçak ile hamurun kenarlarını çizin, tepsiye dizin 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

afiyet olsun..