5 Ocak 2010 Salı

Yıldız Kurabiye




Malzemeler ;

Aldığı kadar Sinangil Fındıklı Un
2 Adet Yumurta (1 yumurta akı üzerine)

1/2 Sb Şeker
1 Çb Yoğurt
1/2 Sb Pudra Şekeri
1 Çb Sıvıyağ
1 Çb Eritilmiş Margarin
1 Pk Kabartma Tozu

Hazırlanışı ;

Yumurta ve şeker çırpılır.
Diğer malzemeler ilave edilerek, kurabiye hamuru elde edilir.
Hamur merdaneyle açılır ve yıldız şekli verilir.
Ortasına isteğe göre çikolata, marmelat sürülerek 2 katlı kurabiyeler hazırlanır.
Kurabiyeler yumurta akı ve şekere batırılarak ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet Olsun....

4 Ocak 2010 Pazartesi

Bu da Benim Aşurem




Bu benim 2. aşure denemem.. Geçen sene 25 kase çıkarmıştım.
Bugün 38 kase yaptım 28ini de komşularıma dağıttım. Tadı yine de çok güzel oldu :)
Resimler biraz kötü çıkmış olabilir, cep telefonuyla çektim..
Üstelik çok yoruldum 40 daireyi dolaşmak hiç kolay olmadı.. :)



Malzemeler ;

4sb aşurelik buğday
1,5sb fasulye
1,5 sb nohut
200gr kuru kayısı
200 gr kuru incir
100 gr üzüm
kuş üzümü
1 yk gül suyu
1 sb fındık
1 sb ceviz
5 sb şeker
6-7 adet hurma
1 nar
karanfil
tarçın




Hazırlanışı ;

Baklagilleri ve kuru meyveleri 1 gece öncesinden sıcak suda beklettim.
Ertesi gün, önce buğdayı sonra fasulye ve nohutu yumuşayana kadar kaynattım.
İçine, kuru meyveleri, gül suyunu ve şekeri de ekleyip, tadları iyice birbirine karışana dek kaynattım.
Alüminyum kaseler çok pratik oldu, ben bu sene de bu şekilde komşularıma dağıtmayı tercih ettim.
Aşureyi kaselere paylaştırdıktan sonra üzerini, fındık, ceviz, tarçın, kuş üzümü, nar ve karanfil ile süsledim.
İşte bu kadar..göründüğü kadar zor değil..

Afiyet Olsun...

Geçen Hafta Neler Çekmişim :)



YENGE AŞURESİ

Geçen hafta salı günü eşimin dayısını ziyarete gittik.
Yengemiz sağolsun bizim için neler hazırlamış neler..

Etli Kuru Fasulye
Pilav
Aşure
Kıymalı Ev Böreği
Mantı

Sadece Aşurenin resmini çektim :)



Ellerine Sağlık Yengecim...



KAYINVALİDE BÖREĞİ



Kayınvaliemin SİNANGİL KEPEKLİ UN VE MANTI UNU  İLE yapmış olduğu el açması kıymalı böreği sabah kahvaltıda çok iyi gitti..



Sıcacık bir yer sofrası..



Ellerine sağlık Anne.. :)


ANNEMİN ACELE HAZIRLANMIŞ AKŞAM SOFRASI




Tel şehriye çorbası
kıvırcık salatası
istavrit kızartması
pırasa yemeği



Ellerine sağlık annecim...


Aslında çekmiş olduğum bir kaç resim daha var ama onlar kuzenimde kaldı... Çekilmesi gereken de bir sürü şey vardı onları da çekmek kısmet olmadı...
Olsun başka sefere artık :)

kısa bir aradan sonra,

işte resimler geldi eklemeye devam ediyorum.

Yengemin ellerinden çıkmış olan nefis bir zeytinyağlı sarma,



Ellerine sağlık Gülen Yenge...


Eşimin bir kaç haftadı istediği ama bir türlü yapmaya fırsatım olmadığı Etmekli Prenses Tatlısı..
Sonunda yılbaşı akşamı annemde yapmaya kara verdim. çokta güzel oldu..

çaylar tatlılar meşrubatlar  meyveler çerezler sabahlara kadar okey masası ee daha ne olsun
çok eğlendik..
Allah herkezin yuvasına sağlık huzur mutluluk neşe nasip etsin.

İşte prenses tatlısı,



Üzerine bitter çikolatayı rendelemeyi tercih ettim.







resimler aceleyle çekildiği için biraz kötü olabilir..
kusuruma bakmazsınız artık :)

1 Ocak 2010 Cuma

Mercimek Köftesi




Malzemeler ;

1 Sb Köftelik Bulgur

2 Sb Kırmızı Mercimek
4 Sb Su
2 Çk Tuz
2 Çk Pul Biber
2 Çk Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Tk Salça
1 Soğan
Sıvıyağ
Nar ekşisi

Hazırlanışı ;

Mercimekler ayıklanır, yıkanır ve 4 bardak suda haşlanır.
Sıvıyağ, kuru soğan kavurulur ve içine salça eklenip karıştırılır.
Mercimekler haşlandıktan sonra içine köftelik bulgur eklenir, karıştırılır ve biraz dinlenmeye bırakılır.
Geri kalan malzemeleri de doğrayıp, soğan karışımını da mercimeğin içine eklenir.
Şekil verilir ve limon kıvırcık eşliğinde servis yapılır.

Afiyet Olsun...









28 Aralık 2009 Pazartesi

Domatesli ve Salçalı Soslu Biftek



Malzemeler ;

2 parça biftek
2 domates
1 yk salça
sıvıyağ
sıcak su
kekik
pul biber
tuz

Hazırlanışı ;

Biftekleri orta ateşte suyunu çekene kadar arkalı önlü pişiririz.
Biraz sıvı yağ ekleyip tekrar arkalı önlü azcık kızartırız. (İsteğe göre çok kızartılabilir)
Üzerine küçük küçük doğradığımız domaesler eklenir ve suyunu çekmesi beklenir.
Daha sonra, salça sıcak su ve baharatlardan oluşan (isteğe göre baharatlar çoğaltılabilir) sosumuzu bifteğin üzerine döküp, biftekler yumuşayana kadar pişiririz.



Afiyet Olsun..