MALZEMELER ;
- 1,250 GR AZ YAĞLI KIYMA
- 1 PAKET KÖFTE HARCI
- 1 TUTAM MAYDANOZ
- 1,5 ÇAY BARDAĞI SU (GÖZ KARARI)
- 1 KİLO PATATES
- 1 KİLO DOMATES
- 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
- SICAK SU
HAZIRLANIŞI ;
- KIYMA, KÖFTE HARCI MAYDANOZ VE SU GENİŞ BİR KABA ALINIR İYİCE YOĞURULUR. BUZDOLABINDA 30 DAKİKA DİNLENDİRİLİR.
- 5/6 ADET DOMATES RENDELENİR, PATATES HALKA HALKA DİLİMLENİR, GERİ KALAN DOMATESLER HALKA HALKA DİLİMLENİR.
- DİNLENDİRDİĞİMİZ KIYMAYA ŞEKİL VERİLİR VE FIRIN TEPSİSİNE SIRASIYLA KÖFTE PATATES OLACAK ŞEKİLDE DİZİLİR.
- ÜZERİNE DOMATES RENDESİ DÖKÜLÜR VE DOMATES DİLİMLERİ DİZİLİR.
- GÖZ KARARI SALÇALI SU YAPILIR VE 250 DERECE DE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
- SICAK SERVİS YAPILIR
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder