MALZEMELER ;
- 125 gr ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 PAKET VANİLYA
- 1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN ;
- PUDRA ŞEKERİ
İÇ MALZEMESİ İÇİN ;
- 4 ADET ELMA
- 1 ÇAY BARDAĞI AZ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
HAZIRLANIŞI ;
- TÜM HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRARAK YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN VE 30 DAKİKA HAMURU DİNLENDİRİN.
- ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYİN, BİR TAVAYA ALIN ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
- RENGİ DEĞİŞTİKTEN SONRA TARÇIN VE CEVİZ İLAVE EDİP 5 DAKİKA DAHA KISIK ATEŞTE PİŞİRİN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
- HAMURU MERDANE YARDIMI İLE AÇIN. BARDAK YARDIMI İLE HALKA KALIPLAR ÇIKARIN.
- İÇERİSİNE SOĞUYAN HARÇTAN KOYUN VE PİDE ŞEKLİNDE UÇLARINI BİRLEŞTİRİN.
- İSTEĞE GÖRE AÇILAN HAMURU PİZZA ŞEKLİNDE DİLİMLEYİP SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARABİLİRSİNİZ.
- 170 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
- SICAKKEN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN,ILIK VEYA SOĞUK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder