HAMUR MALZEMELERİ ;
- 5 SU BARDAĞI UN
- 2 SU BARDAĞI ILIK SU
- 12 GR YAŞ MAYA
- 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
- 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
İÇ MALZEMELERİ ;
- 750 GR KIYMA
- 2 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN
- 2 ADET BÜYÜK BOY DOMATES
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 DEMET MAYDANOZ
- 1,5 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI İSOT - PULBİBER
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
HAZIRLANIŞI ;
- GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNDE SU, MAYA VE ŞEKERİ KARIŞTIRIP, 10 DAKİKA DİNLENDİRİN.
- İÇERİSİNE ZEYTİNYAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRIN.
- UN, TUZ KARIŞIMINI YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN. YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN VE 30 DAKİKA ÜZERİ NEMLİ BEZ İLE KAPALI OLACAK ŞEKİLDE DİNLENDİRİN.
- MAYALANAN HAMURU 5 DAKİKA DAHA YOĞURUN, BEZELERE AYIRIN VE DİNLENDİRİN
- SOĞAN MAYDANOZ BİBER VE DOMATESLERİ İNCE İNCE KIYIN, GENİŞ BİR KABA ALIN.
- İÇERİSİNE KIYMA, SALÇALAR VE BAHARATLARI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN.
- 30 DAKİKA BUZ DOLABINDA DİNLENDİRİN.
- BEZELERİ MERDANE YARDIMI İLE İSTER YUVARLAK İSTER UZUNLAMASINA AÇIN.
- ÜZERİNE İÇ HARÇ MALZEMESİNİ BOLCA YAYIN
- TÜM BEZELER İÇİN AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN.
- 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
- SICAK SERVİS YAPILIR.
- AFİYET OLSUN.
NOT: EVDE UĞRAŞMAK İSTEMEM, İÇ HARCIMI YAPARIM NE YEDİĞİMİ BİLİRİM DİYORSANIZ EĞER, İÇ HARCINIZI HAZIRLAYIP LAHMACUN FIRININA GÖTÜRÜP ORADA PİŞİRTEBİLİRSİNİZ. ÇALIŞAN BAYANLAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder