SİZE TATLI KRİZLERİNİZDE YARDIMCI OLACAK, LEZZETİYLE DAMAKLARINIZI TATLANDIRACAK NEFİS BİR KURABİYE TARİFİ VERİYORUM.
DENEMEDEN GEÇMEYİN.
RESİMDE ÇİKOLATA BİRAZ ERİDİĞİ İÇİN BU ŞEKİLDE ÇIKTI. ÇİKOLATA ERİMEDEN BU LEZZETİ TATMANIZI İSTERİM.
MALZEMELER ;
- 1 PAKET MARGARİN
- 700 GR NİŞASTA
- 3 ADET YUMURTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- 1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
ÜZERİ İÇİN ;
- 1-2 PAKET KARE BİTTER ÇİKOLATA
- 1 KASE MISIR GEVREĞİ
HAZIRLANIŞI ;
- TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN, KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.
- HAMURDAN PARÇALAR KOPARIN, İSTER YUVARLAK, İSTERSENİZ PARMAK ŞEKLİNİ VERİN.
- FIRIN KAĞIDI SERİLİ TEPSİYE DİZİN.
- 170 DERECELİK FIRINDA 10-15 DAKİKA KURABİYE PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.
- PİŞEN KURABİYELERİ ÖNCE BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ BİTTER ÇİKOLATAYA DAHA SONRA BİR KASEYE ALDIĞIMIZ MISIR GEVREKLERİNE BULAYIN.
- GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNE ALIN VE BUZLUĞA KALDIRIN.
- TATLI KRİZİNİZ GELDİĞİNDE, ÇAYIN YANINDA VEYA MİSAFİRİNİZ GELDİĞİNDE ÇIKARIN 5-10 DAKİKA SONRA İKRAM EDİN.
- BU LEZZETE GERÇEKTEN BAYILACAKSINIZ.
- SOĞUK SERVİS YAPILIR.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder