MALZEMELER ;
- 200 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)
- 200 GR PUDRA ŞEKERİ
- 200 GR ÖĞÜTÜLMÜŞ FINDIK ONU
- 200 GR UN
ARASI İÇİN ;
- NUTELLA
HAZIRLANIŞI ;
- ÖNCELİKLE FIRINI 170 DERECE AYARINDA ISITIN.
- ŞEKER VE TEREYAĞINI ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ÇIRPIN.
- KARIŞIMI SERT BİR HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR ÖĞÜTÜLMÜŞ FINDIK UNU VE UN KARIŞIMINI İLAVE EDİN.
- FINDIKTAN BİRAZ BÜYÜK YUVARLAKLAR YAPIN VE AVUÇ İÇİNİZLE BASTIRARAK YAYGANLAŞTIRIN.
- YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE ARALIKLARLA DİZİN.
- HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR 10-15 DAKİKA PİŞİRİN. (ÜZERİ ÇATLAMALI)
- FIRINDAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
- 1 KURABİYENİN YASSI KISMINA NUTELLAYI SÜRÜN VE DİĞER KURABİYE İLE KAPATIN.
- DİĞER KURABİYELER İÇİN DE AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN.
- ÇAY, KAHVE YANINDA SERVİS YAPIN.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder