MALZEMELER ;
- 3 ADET YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
- 1 SU BARDAĞI YABAN MERSİNİ
- 1/2 SU BARDAĞI KIRIK CEVİZ
- ALDIĞI KADAR UN (2,5-3 SU BARDAĞI)
HAZIRLANIŞI ;
- ŞEKER VE YUMURTA İYİCE ÇIRPILIR
- İÇERİSİNE, YOĞURT, SIVI YAĞ VANİLYA EKLENİR 5 DAKİKA DAHA MİKSER İLE ÇIRPILIR.
- KABARTMA TOZU, UN, CEVİZ, YABAN MERSİNİ EKLENİP, SON DEFA KARIŞTIRILIR VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLÜR.
- 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR.
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder