MALZEMELER ;
- 750 GR AZ YAĞLI KIYMA
- 3 ADET KEMER PATLICAN
- YARIM EKMEK İÇİ
- 2 ADET SOĞAN
- 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 4 ADET DOMATES
- 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 2 ADET YUMURTA
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 2 SU BARDAĞI ET SUYU
- TUZ
HAZIRLANIŞI;
- PATLICANLAR ALACALI SOYULUR, UZUNLAMASINA DİLİMLEYİP TUZLANIR, ACISI ÇIKANA KADAR BEKLETİLİR, BOL SUDA YIKAYIP SÜZÜLÜR.
- SOĞANLAR RENDELENİR, MAYDANOZ İNCE İNCE DOĞRANIR KIYMA İLE BİRLİKTE YOĞURULUR.
- 2-3 CM KALINLIĞINDA KÜÇÜK VE TOMBUL KÖFTELER HALİNE GETİRİLİR.
- PATLICANLAR YAĞDA KIZARTILIR, 2 DİLİM PATLICANI ÇAPRAZLAMASINA ÜST ÜSTE DİZİLİR.
- ÜZERİNE 1 ADET KÖFTE KOYULUR, AÇIKTA KALAN PATLICAN DİLİMLERİNİN UÇLARI KÖFTEYİ ÖRTECEK SEKİLDE ÜST ÜSTE BİRLEŞTİRİLİR.
- ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMIŞ VE KABUĞU SOYULMUŞ BİR DOMATES DİLİMİNİ VE YANLAMASINA KESİLMİŞ BİR SİVRİ BİBER PARÇASI BU BOHÇALARIN ÜZERİNE KOYULUR VEBİR KÜRDAN İLE TUTTURULUR.
- BİBER SALÇASI, RENDELENMİŞ İKİ ADET DOMATES, ET SUYU VE TUZ BİR KAÇ DAKİKA KAYNATILIR.
- BEYKOZ KÖFTE BOHÇALARI BİR TEPSİ VEYA DÜZ BİR TENCEREYE YAN YAN DİZİLİR.
- HAZIRLANAN SICAK SOS BİR KAŞIK İLE BOHÇALARIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR.
- 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA VEYA AĞIR ATEŞTE YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞİRİLİR.
- YANINDA PİLAV VE KEBABIN SOSU İLE SERVİS YAPILIR.
- SICAK TÜKETİLİR.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder