6 Şubat 2010 Cumartesi

Su Böreği Yufkası ''2''


Afillo Su Böreği Yufkası İle Su Böreği Yapmanın Tadı Başka..


Malzemeler ;

1 pk Afillo Su böreği Yufkası
2 lt sıcak su ( ılıktan biraz daha sıcak)
Peynir

Sosu İçin ;

1 ad yumurta
1 sb Sek Süt
1çb Kırlangıç Mısır Yağı

Üzeri İçin ;

2 yk Yoğurt
Çörek Otu - Susam

Hazırlanışı ;

Afillo Su Böreği Yufkası borcamın ilk katına ıslatılmadan dizilir. (siz tepsiye de dizebilirsiniz)
2. kat için sıcak suda 3-5 sn bekletildikten sonra  dizilir.
Aralara sos sürüp yayın ve istediğiniz katlarda peynir ekleyin.
En üst katını ıslatmadan tepsiye döşeyin.
Üzerine yoğurtu eklediğimiz sosu yayın, çörek otu ve susam ekleyin.
220 derece ısıtılmış fırında ortalama 30 dakika ( fırından dırına değişebilir, siz üzeri kızarınca alın fırından)
İsteğe göre kaşar rendesi de serpiştirilebilir böreğimizin üzerine.
Servise Hazırdır.

Afiyet Olsun...

5 Şubat 2010 Cuma

Misafir Tabağı:)


Geçen haftalarda Sebahat Abla'nın eltisi taşındı sitemizdeki bloklardan birine, dün de hayırlı olsuna gittik.
Şans bu ya elektrikler yine kesikti, Tekel grevinden dolayı...
Gitmeden, 2 saat önce haber vermiştik, Kısmetli hatunmuş evden çıkmadan hemen geldi elektrikler.
1 saat kadar oturduk ve muhabbetimizi ettik. Mis gibi kokular gelmeye başladı mutfaktan.
Nigar hatun (Sebahat Abla'nın eltisinin kızı), ikramlara başlamıştı bile..
Soğuk havada sıcacık çayın verdiği keyfi ne verebilir ki..
Misafir tabağımızda;

Peynirli Börek
Patatesli Mücver (Börek Tadında)
Bitter çikolatalı Muhallebi

Malzeme ve hazırlanma kısmını ilk fırsatta ekleyeceğim, şuan çok işim var :)
Beni bekleyin anacım :))

Mum Işığında İrmik Helvası


Sebahat Abla'ya kahve içmeye gittiğim bir gün, irmik helvası ikram etti kahvenin yanında.
Önceki gece de elektrik kesintisi olmuştu 1-2 saat kadar. O arada canı çekmiş ve mum ışında kavurmuş bu helvayı.. Kafasına birşey taktı mı mutlaka gerçekleştirecek, hamarat ablam benim :)
Öğrendiğim kadarı ile ;

Malzemeler ;

250 gr İrmik
Ayçiçek yağı

Şerbet İçin ;

1,5 sb şeker
2,5-3 sb su
1 dilim limon

Hazırlanışı ;

İrmiği ayçiçek yağında kavurun. ocağı kapatın.
Şeker, su ve limonu karıştırın. Kavrulmuş irmiğin üzeirne dökün ve karıştırın.
Şerbeti kaynatmak için uğraşmanıza gerek kalmadı :)
Servise hazırdır.  


Afiyet Olsun...

4 Şubat 2010 Perşembe

Fındıklı İrmik Helvası


Eşimin isteği üzerine akşam yemeğinin ardından hemen helva yapmaya koyuldum. Fıstık olmadığı zamanlarda çekilmiş fındık (fazla çekilmemiş) ile yaparım ben helvamı. Çokta lezzetli olur. Geçelim nasıl Yaptığıma;

Malzemeler ;

1 paket Selva vakumlanmış irmik (250gr)
1,5 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 tk Sütaş Tereyağ
1/2 sb fındık

Şerbeti İçin ;

1,5 sb PanKristal Şeker
2,5 sb su
1 ince dilim limon

Hazırlanışı ;

Tereyağı, Ayçiçek yağı ve İrmik orta derece ateşte karıştırılarak kavrulur.
Diğer yandan şeker su ve limon ateşe konarak 5-10 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
Rengi değişen irmiğe, az miktarda çekilmiş olan fındıklar eklenir ve istenildiği kadar kavrulur.
Şerbet yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır, ocağın altı tamamen kısılır ve karıştırmaya devam edilir.
Kıvamı istenildiği gibi olduktan sonra ocak kapatılır ve ıslak kasenin içine konup pasta tabağında ters çevirilir.
Üzeri çikolata sosu, kaymak veya dondurma ile süslenir (ben kendi yaptığım çikolata sosunu tercih ettim).
Bloğumda çikolata sos tarifim bulunmaktadır.
Ilık veya soğuk yemek kişisel tercihiniz ile alakalıdır.
Servise hazırdır.


Afiyet Olsun...

Orman Kebabı


Malzemeler ;

1/2 Kg Kuşbaşından daha küçük doğranmış Et
1 Orta Boy Soğan
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 Kase İglo Bahçe Bezelyesi
1 Tk  Tat Domates Salçası
1/3 çb Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 Tk Sütaş Tereyağ
1 adet Defne Yaprağı
Tuz
Pul Biber
Kekik

Hazırlanışı ;

Soğanı küp küp doğrayıp, ayçiçek yağı ve et ile birlikte kavurdum. İçerisine tereyağı ekledim.
Kavrulan etin içerisine, patates ve havucu koyup 5 dakika daha kavurdum.
Etin pişmiş olmasına özen gösterin.
Daha sonra, salça, defne yaprağı ve sıcak suyu ekledim.
Baharatları en son ekledim ki etin tadını bozmasın.
Pişen etimizin üzerine İglo Bahçe Bezelyesini de ekleyip ocağın altını kapattım.
Servise hazırdır.


Afiyet Olsun....