Malzemeler ;
1,5-2 Kg Biber-Kabak Dolması
1 adet orta boy soğan
2 Sb Pirinç
1 çb Kırlangıç Sızma Zeytinyağı
1 adet Domates
1 Tk Salça (Tepeleme)
1 Yk Nane
1 Tk Tuz
Hazırlanışı ;
* Kabak ve Dolma Biberi yıkanır ve ayıklanır, soğan ve domates ince ince doğranır.
* Pirinç ayıklanır ve yıkanır, İç malzemelerin hepsi derin bir kap içerisinde karıştırılır.
* Hazırlanan iç, Dolmalık Biber ve Kabakların içine konulur. Tencereye dizilir.
* Az salça, sıcak su ve tuz ile sos hazırlanır, dolmaların üzerine dökülür.
* (Ben dolmaların daha çok lezzetli olmaları için, pişirmeden önce üzerlerine tereyağ ekliyorum)
* Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirip yoğurt eşliğinde servis yapıyorum.
* AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder