Her zaman mantı açmayı istemişimdir. Bir türlü, işte şimdi zamanı diyemedim. O yüzden kolayına kaçıp mantıyı hazır alıyorum.
Bugün ki yapmış olduğum mantı da hazır alınmış bir kayseri mantısı. El açması kadar lezzetli.
Malzemeler ;
500 gr Kayseri Mantısı
1 lt Su
Tuz
Sosu İçin ;
1/2 çay bardağı Kırlangıç Ayçiçek Yağı
1 yemek kaşığı Tat Domates Salçası
Pul Biber
Üzeri İçin ;
Yoğurt
Sarımsak
Tuz, Kekik
Hazırlanışı ;
* Mantı, kaynamış tuzu ilave edilmiş suya eklenir ve kaynamaya bırakılır.
* 10-15 dakika kaynayıp pişen mantıları servis tabağına alırız.
* Üzerine Sarımsaklı yoğurdu, hazırlamış olduğumuz sosu ve kekiği ilave ederiz.
* Servise Hazırdır.
* AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder