|
BARBUNYANIN TAM ZAMANI BU TARİFİ ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİYORUM, BAYILACAKSINIZ.. |
Malzemeler ;
2 su bardağı Taze Barbunya
1 adet Büyük Boy Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
2 tatlı kaşığı Domates Salçası
Tuz, Şeker, Tarçın
Hazırlanışı ;
* Barbunya yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür.
* Soğanlar ay ay doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
* Kavrulan soğana salça ve barbunya eklenir, karıştırılır.
* İçerisine 2-3 su bardağı sıcak su eklenir kaynadığında göz kararı tuz ve şeker eklenir. En son 1/2 tatlı kaşığı tarçın eklenir.
* Soğuk servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
hıı eline sağlık sende taze barbunyayla yapmışsın.
YanıtlaSilbenim yok bu sene taşınıcam diye alamamıştım bişi :)
hazır dondurulmuş alıcam artık :)
olsun yazın alırsın sen de bol bol..
YanıtlaSilben de bu sene pek bişey yapamadım hamilelikten dolayı..
cnm bugn markette baktım 7 tl den başlıyor 450 gr taze barbunya...
YanıtlaSilyazın baya stok yapmak lazım :)
bence de :)
YanıtlaSilbaya pahalıymış, ee normal artık mevsimi değil..