MALZEMELER ;
- 1 ad Kemiksiz Tavuk Göğsü
- 1 ad Büyük Boy Kabak
- 3 ad Sivri Biber
- 2 ad Kırmızı Bbiber
- 1 ad Büyük Domates
- Kekik, Tuz, Pulbiber
- 4 yk Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI ;
- Göğüs eti yıkanır ve jülyen şeklinde doğranır.
- Kabak ve kırmızı biber de aynı jülyen şeklinde doğranır, sivri biber ve domates küçük küçük doğranır.
- Göğüs eti suyunu çekene kadar yağsız tavada pişirilir, sırasıyla üzerine zeytinyağı, sivri biber, kırmızı biler eklenir ve sotelenir.
- Son olarak kabak, domates ve baharatlar eklenir pişirmeye devam edilir.
- Domates suyunu salıp daha yoğun bir kıvam aldığında, tavuk eti de pişmişse ocağın altı kapatılır ve biraz dinlendirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun..
- NOT: İsteğe göre baharat ve diğer sebzeler eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder