Malzemeler ;
200 gr İşkembe
1 adet Orta Boy Soğan
3-4 Diş Sarımsak
1/2 Limon
Tuz
1 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
6 su bardağı su
Pul Biber
Hazırlanışı ;
* İşkembe temizlenir, yıkanır ve derili ise derisi yüzülür.
* İşkembe tencereye alınır, sarımsak bütün olarak, soğan dörde bölünerek, tuz ve limonun suyu sıkılarak tencereye konur, üzerine su eklenir.
* İşkembe yumuşayana kadar orta derece ateşte kaynatılır daha sonra suyu ayrı bir kaba süzülür, işkembe küp küp olacak şekilde doğranır.
* Ayrı bir tencerede tereyağı ve un kavurulur, süzdüğümüz su yavaş yavaş eklenir (un topaklanmasın diye)
* İçerisine işkembe eklenir ve 10-15 dakika karıştırarak kaynatılır.
* Üzüm sirkesi, sarımsak eşliğinde servis yapılır, üzeri için tereyağ ve pulbiber yakılır.
* Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN..
sevmem ama eline sağlık..
YanıtlaSilbuarada barnunyaya yorum yapacaktım yoruma kapalı sanırsam :)
tarçınlı nasıl oldu beğendinmi bende denicem :)
yemekteyiz muahmmer ketenci imzalı :P
bende merak ettim barbunya yahnisi diyor adınada :)
sağol canım,
YanıtlaSilevet kapatmışım nasıl becerdiysem :)) açtım şimdi..
bu ara yemekteyiz tariflerine merak sardım canımın çektiklerini yapıyorum. adı aklıma gelmemişti söylediğin iyi oldu değiştireyim hemen :)
biz çok beğendik yap tavsiye ederim cnm
denicektim cnm zaten şeker olduğu için tarçında yakışır piyazlık soğanla..
YanıtlaSilama ben taze barbunya ile denicem :)
şöle yemek niyetine :)
yap yap nefis oluyo :)
YanıtlaSil