7 Ocak 2011 Cuma

Tereyağlı Mısırlı PİLAV


Malzemeler ;

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
1 çay bardağı Haşlanmış Mısır
25gr Tereyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Limon

Hazırlanışı ;

* Tereyağ ve sızma zeytinyağı tencereye alınır, kızmaya yakın içine pirinç ve mısırlar atılır kavurulur.

* Üzerine 3 su bardağı sıcak su tuz ve bir kaç damla limon sıkılır, kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.

* Sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Not : Limon pilavın daha parlak ve beyaz kalması içindir.

2 yorum:

  1. eline sağlık ..

    limon hem parlak hemde tane tane olmasına faydalıdır.bide 1 küp şeker koyarsan tadı yerinde olur.çoğu zaman şeker kullanmasamda çoklu yapımlarda güzel oluyor..limon ise parlaklık ve tane tane olmasını sağlıyor herkese tavsiye edilir..

    YanıtlaSil
  2. ben de pilavı fazla yapacağım zaman şeker kullanıyorum, günlük pilavımda kullanmıyorum..

    YanıtlaSil