Malzemeler ;
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
1 çay bardağı Haşlanmış Mısır
25gr Tereyağ
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Limon
Hazırlanışı ;
* Tereyağ ve sızma zeytinyağı tencereye alınır, kızmaya yakın içine pirinç ve mısırlar atılır kavurulur.
* Üzerine 3 su bardağı sıcak su tuz ve bir kaç damla limon sıkılır, kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
* Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Not : Limon pilavın daha parlak ve beyaz kalması içindir.
eline sağlık ..
YanıtlaSillimon hem parlak hemde tane tane olmasına faydalıdır.bide 1 küp şeker koyarsan tadı yerinde olur.çoğu zaman şeker kullanmasamda çoklu yapımlarda güzel oluyor..limon ise parlaklık ve tane tane olmasını sağlıyor herkese tavsiye edilir..
ben de pilavı fazla yapacağım zaman şeker kullanıyorum, günlük pilavımda kullanmıyorum..
YanıtlaSil