Malzemeler ;
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 tk salça
1 sb pilavlık bulgur
100 gr kavrulmuş kuşbaşı et
Tuz
Pul Biber
Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı ;
Soğanı sıvı yağ ile kavururuz. İçine biberleri de ekleyip kavurduktan sonra domateslerimizi ve salçamızı da ilave ederiz. 2 su bardağı suda bekletilmiş bulguru da harcımıza ekleyip 2 sefer çeviririz. 1,5 su b. sıcak su ekleyip baharatlarını ve eti içine katıp pişmeye bırakırız. 2 parmak kalınlığında suyu kalacak şekildeyken ocağın altını söndürürüz. Dinlendiktçe bulgur o suyu çekecek ve daha lezzetli olacaktır. Servis yaptıktan sonra üzerine Penguen Mısır ilave edip tabağınızı süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder